Γρ. Τάσιος: Οι άνθρωποι του τουρισμού χρειάζεται να εμβολιαστούν «κατά προτεραιότητα»

243

Οι άνθρωποι του τουρισμού χρειάζεται να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, ώστε να “ανοίξουν” οι προορισμοί με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρη Τάσιο.

Μιλώντας στους “Αταίριαστους” Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, ο επικεφαλής των Ελλήνων ξενοδόχων αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει κατά προτεραιότητα τους εργαζόμενους στον τουρισμό στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα “εάν η ροή των εμβολίων το επιτρέψει”.

“Αυτή τη στιγμή έμμεσα και άμεσα εργάζονται στον τουρισμό 700 χιλιάδες άνθρωποι και 210 χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι. Είναι σημαντικό για εμάς, εάν θέλουμε να λεγόμαστε “πράσινοι” στο χάρτη, να προχωρήσει ο εμβολιασμός. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για διακοπές στην Ελλάδα είναι θετική, χρειάζεται όμως να βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κρατήσεις, μόνο τα περσινά vouchers για διακοπές που μετατέθηκαν από το 2020. Ο Μάιος είναι σχεδόν “τελειωμένος” και ευελπιστούμε, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να έχουμε κρατήσεις και να “ανοίξουμε” ουσιαστικά από τα μέσα Ιουνίου”, σημείωσε.