O πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών Πιερίας Ν. Παπανικολάου για το νέο προσχέδιο

277
Σε ανάρτηση του στο facebook ο πρόεδρος των παραγωγών προαναγγέλλει κινητοποιήσεις και καλεί την κοινωνία και τους πολίτες να τους στηρίξουν.
«Αν θυμάμαι καλά, ήταν 16 Φεβρουαρίου όταν σε μία ανάρτηση μου , που αφορούσε το θέμα που προέκυψε με το νέο προσχέδιο θα έλεγα νόμου που που αφορά τη λειτουργία και το σχεδιασμό των (σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου ανάπτυξης και της γενικής γραμματείας καταναλωτή ) λαϊκών αγορών, είχα πει ότι δεν πιστεύω τίποτα από όλα αυτά, ότι όλα έχουν δρομολογηθεί, και να μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες για την εξέλιξη αυτού του σχεδίου νόμου.
Μάλιστα είχε γίνει πολύ συγκεκριμένος φωτογραφίζοντας, σχεδόν ονοματίζοντας αυτούς που περιμένουν να υφαρπάξουν τη διαχείριση των λαϊκών αγορών, αν θυμάστε τους είχα, χαρακτηρίσει ημετέρους, το επαναλαμβάνω και σήμερα λέγοντας ότι το ματς είναι στημένο.
Δυστυχώς τα συμφέροντα είναι μεγάλα, κάποιοι έχουν χαμηλό αμυντικό σύστημα σχεδόν ανύπαρκτο, ή χρωστάνε και ήρθε η ώρα να τα ξεπληρώσουν.
Θέλω όμως να σταθώ σε αυτούς που θα
νομοθετήσουν, σε αυτούς που με ένα ναι θα στείλουν χιλιάδες οικογένειες στην ανεργία, σε αυτούς πού υποσχέθηκαν ότι μπορούσαν καλύτερα.
Είναι τόσο λυπηρό αυτό που εξελίσσεται, είναι τόσο μεγάλη η οργή που δύσκολα μπορώ να προσδιορίσω τα αρνητικά επακόλουθα αυτών των πράξεων.
Λες και δεν έφταναν τα 10 χρόνια κρίσης, ένας χρόνος κορονοιου με όλα τα επακόλουθα του, μείωση τζίρου κατακόρυφα και όλες οι υποχρεώσεις να τρέχουν, έρχεται και αυτό το σχέδιο νόμου αυτό το μόρφωμα γιατί για μόρφωμα πρόκειται να βάλει μία ταφόπλακα στις ελπίδες που χτίσαν χιλιάδες οικογένειες, επενδύοντας πάνω σε αυτή τη δουλειά και ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Ελπίζω έστω και στο παρά πέντε να συνετιστούν οι κυβερνώντες και να καταλάβουν το μεγάλο ατόπημα πού πάει να διαπραχθεί.
Έχουμε πάρει αποφάσεις απλά δεν έχουν μπει ακόμη τα χρονοδιαγράμματα για τις διαμαρτυρίες που έχουμε δρομολογήσει.
Κάνω ένα κάλεσμα προς όλους τους συμπολίτες να συμπαρασταθούν στον κλάδο μας, να μας υποστηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν και να είναι σίγουροι (ψεύτης να βγω) ότι κάπου στο μέλλον έρχεται και η σειρά τους».
Με τιμή.
Νίκος Παπανικολάου
Πρόεδρος παραγωγών λαϊκών αγορών νομού Πιερίας.