Άννα Μάνη συνάντηση με Πέτσα: Θέματα κυνηγετικών συλλόγων – Κοινωφελής εργασία – Παράταση προγράμματος “Τρίτση”

464

Μεταξύ των θεμάτων της συνάντησης με τον Υπουργό ήταν η Υ.Α. για τη νέα έκτακτη χρηματοδότηση, με την οποία οι Δήμοι της Πιερίας χρηματοδοτούνται με 398.700 Ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Η κυρία Μάνη επισήμανε περαιτέρω στον Υπουργό, κατόπιν της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης, τα κύρια θέματα που της έθεσαν, τονίζοντας την ιδιαίτερη υπευθυνότητα και ευσυνειδησία που χαρακτηρίζει τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων.

Του μετέφερε τις ενστάσεις που διατύπωσαν ενόψει προσεχούς νομοσχεδίου που θα αφορά τα δεσποζόμενα ζώα και τα αδέσποτα. Δύο από τις σημαντικότερες ενστάσεις τους, είναι η στείρωση των δεσποζόμενων ζώων, μεταξύ των οποίων και τα κυνηγετικά σκυλιά και ο τρόπος μεταφοράς τους, με τον οποίο θα πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών του οχήματος, η ασφάλεια των άλλων αυτοκινήτων και των επιβατών τους όπως και η υγεία και η ασφάλεια των κυνηγετικών σκυλιών.

Η Βουλευτής έθεσε ακόμα στον κ. Πέτσα, ο οποίος είναι συναρμόδιος για το θέμα αυτό με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκη, ότι είναι αναγκαίο να παραταθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας  εργαζομένων στους Δήμους και τις Περιφέρειες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι μακροχρόνια άνεργοι. Είναι σημαντικό και για τους εργαζόμενους αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. να υπάρξει παράταση των συμβάσεων τους.