Μήνυμα του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού για την 25η Μαρτίου

289

25η Μαρτίου. Η μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

25η Μαρτίου 1821. Η μέρα που επέλεξε ο Επίσκοπος παλαιών Πατρών Γερμανός να υψώσει στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας το λάβαρο της Επαναστάσεως, “για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία”.

25η Μαρτίου 2021. Συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ιστορική μέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ σ´όλους εκείνους που έταξαν τη ζωή τους στην αναγέννηση της Ελλάδος. Σ´αυτούς που δεν υπολόγισαν το μέγεθος και τις δυνατότητες του αντιπάλου, αλλά ήταν αποφασισμένοι να δώσουν και τη ζωή τους ακόμη για την αποτίναξη του επί 400 χρόνια Τουρκικού ζυγού.

Δερβενάκια, Αλαμάνα, Μανιάκι, Μεσολόγγι, Πέτα και τόσα άλλα μέρη της Ελλάδος μας ποτίστηκαν με το αίμα των αγωνιστών για να ανθίσει το δένδρο της ελευθερίας.

Δυστυχώς, ο συνεχιζόμενος πόλεμος κατά του κοροναϊού COVID-19 δεν μας επιτρέπει να εορτάσουμε την ιστορική αυτή επέτειο με τη λαμπρότητα που της αρμόζει. Λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας κατά του COVID-19, ας συμβάλουμε όλοι μας στη νίκη της Πατρίδος μας και σ´αυτόν τον πόλεμο.

Η αδυναμία πραγματοποιήσεως λαμπρών εορταστικών εκδηλώσεων, ουδόλως μειώνει την αξία και τη σημασία της επετείου.

Και κάτι ακόμη, πολύ εύκολο αλλά πολύ σημαντικό. Ας στολίσουμε όλοι το μπαλκόνι ή το παράθυρο του σπιτιού μας με το γαλανόλευκο σύμβολο της Πατρίδος μας, την ένδοξη ΣΗΜΑΙΑ μας. Με τον τρόπο αυτό, ας αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικούς αγωνιστές του ´21.

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω η αιώνια Ελλάδα μας

 

Αναστάσιος Δ. Μανώλας

Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού