Ας ξυπνήσουμε επί τέλους

402

Του Ηλία Χρυσικού^

Για κάποιους ίσως η αλήθεια να είναι σκληρή, για άλλους όμως, “ανακουφιστική”.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν θα μπορούσαν ν΄ αποφευχθούν από τους πολιτικούς, οι μικροκομματισμοί από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της χώρας μας. Και τo γράφω αυτό, επειδή τα καλά μας παιδιά, -σε εισαγωγικά και μη-, “δηλητηριάζουν” κάθε φορά προσπάθειες Εθνικής Σωτηρίας και προσπαθούν να “τορπιλίσουν” τα πάντα.

Αλήθεια, δεν βλέπουν ότι υπάρχει ανάγκη στοιχειώδους συναίνεσης, ή συνεννόησης ;

Το ποτήρι ξεχείλισε και η υπομονή έχει τα όριά της, ιδίως όταν πρόκειται για μεγάλα θέματα ηθικής τάξης και θρησκευτικής πίστης. Η άμετρη ανοχή, καταντά συνενοχή, εξεγείρει και επαναστατεί συνειδήσεις, και είναι φανερό ότι οι περισσότεροι από τους βουλευτές που μας εκπροσωπούν, -υλιστές και άθεοι- στοχεύουν να αλλάξουν τον πνευματικό και ιδεολογικό μας προσανατολισμό.

Φίλοι μου, δεν έχετε κουραστεί να ακούτε όλους αυτούς τους “καλοπροαίρετους”, να περιγράφουν και να ωραιοποιούν τα πράγματα και να κρύβονται για το πώς η χώρα μας δεν μπορεί να σταθεί τα πόδια της ;

Γιατί να μας χαρακτηρίζουν, ως “αιρετικούς” επειδή έχουμε κάποια διαφορετική φωνή;

Μήπως επειδή λέμε τις “σκληρές αλήθειες”;

Μήπως είναι ανάγκη να χαραχθεί από μηδενική βάση, μία νέα συγκροτημένη και μακροπρόθεσμη στρατηγική, -χωρίς φοβικά σύνδρομα-, και όχι με τους ανόητους λεονταρισμούς, με πρωταρχικό πλέον στόχο, την επιβίωσή μας ;

Μήπως βρισκόμαστε σε ένα σημείο που χρειάζεται πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά η Εθνική ανάταξη;

Και δυστυχώς στο όνομα της δήθεν προόδου, απεμπολούμε την παράδοση μας, τις αξίες και τα ιδανικά το Έθνους και απαρνιόμαστε τον Ελληνορθόδοξο Πολιτισμό, τις επιταγές των προγόνων μας και εγκολπωνόμαστε άκριτα τον δυτικοευρωπαϊκό τρόπο ζωής, μόνο και μόνο για να μη μας χαρακτηρίσουν οπισθοδρομικούς.

Η προσωπική μου άποψη είναι, ότι όποιος δεν αντιλαμβάνεται την τραγική κατάσταση στην οποία περιέρχεται η Ελλάδα, μάλλον ζει με ψευδαισθήσεις.

Μήπως με εντολές άνωθεν, θέλουν να μας αποκόψουν από τις πνευματικές και ιδεολογικές μας ρίζες μας και με τις ενέργειές τους προσπαθούν να “χειραγωγήσουν” πρώτα από την εκπαίδευση της νέας γενιάς, που είναι “άπλαστη” και αδιαμόρφωτη ;

Οι σύγχρονοι απορρυθμιστές, “εγκληματούν” με τις πράξεις τους και το λυπηρό είναι, ότι επεμβαίνουν δραστικά, κτυπούν αποφασιστικά την πνευματική ρίζα, τη χριστιανική Θρησκεία και την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη. Ενεργούν εναντίον των νέων ανθρώπων, παρανόμως και ρατσιστικώς, αφού εφαρμόζουν το καταστροφικό πολυθρησκειακό τους πρόγραμμα, ενάντια στο Σύνταγμά μας.

Και επειδή πλησιάζει η επέτειος της 25ης Μαρτίου, με ταπεινότητα σας θυμίζω πόσο επίκαιρα είναι τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη. “Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε επί τέλους και να τιμήσουμε ως αντάξια εγγόνια όλους αυτούς τους Ήρωες, μιμούμενοι τους προγόνους μας, που αγωνίστηκαν “για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της πατρίδος την Ελευθερία”, πεθαίνοντας “πρώτα Υπέρ Πίστεως και ύστερα Υπέρ Πατρίδος”;“.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr