Αυτά είναι τα τρία πιο σπάταλα ζώδια

396

Μην εμπιστευτείτε ποτέ σε αυτά τα ζώδια τα οικονομικά σας….

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οι Τοξότες είναι πολύ αισιόδοξοι, αλλά ο ρεαλισμός δεν είναι το φόρτε τους. Θα κάνουν έναν προϋπολογισμό στις αρχές του μήνα, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές οικονομικές τους δυνατότητες. Θέλουν να γίνουν καλύτεροι στην αποταμίευση και να τα καταφέρουν, οπότε βάζουν στόχους, που όμως είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν.

Οι προθέσεις τους είναι καλές, αλλά οι ίδιοι είναι έτσι φτιαγμένοι που συνήθως δεν τα καταφέρνουν. Θα πρέπει να κοιτάξουν τις οικονομικές τους δυνατότητες με κριτική ματιά και να φτιάξουν ένα πρόγραμμα το οποίο θα μπορέσουν να τηρήσουν.

 ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι έχουν πολλά θέματα που «τρέχουν» ταυτόχρονα και υπάρχουν φορές που ειλικρινά ξεχνούν ακόμα κι ότι κάποια στιγμή είχαν κάνει ένα οικονομικό πλάνο. Μπορεί να καταστρώσουν μια κατάσταση εσόδων-εξόδων, αλλά όταν χρειαστεί να ελέγξουν με υπευθυνότητα τις συναλλαγές τους, το ξεχνούν εντελώς, αφού είναι πάντα τόσο απασχολημένοι!

Με άλλα λόγια, ο προϋπολογισμός τους στηρίζεται στη διάθεσή τους. Κι αν νιώσουν ότι ο εαυτός τους χρειάζεται περιποίηση ή μια θεραπεία, τότε ο προγραμματισμός εξόδων πάει… περίπατο!

ΙΧΘΥΕΣ

Οι Ιχθύες θα ξεφύγουν από το οικονομικό τους πρόγραμμα, επειδή είναι πολύ συμπονετικοί και δοτικοί. Αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια, ειδικά οικονομική, ο Ιχθύς θα του την δώσει. Είναι το είδος των ανθρώπων που θα προτιμήσουν να ξοδέψουν ακόμα και τα τελευταία τους κέρματα για κάποιον άλλον, παρά για τον εαυτό τους.

Όταν κάνουν έξοδα εκτός προϋπολογισμού, ξεχνούν να το σημειώσουν κάπου, οπότε δεν έχουν συναίσθηση ποιο είναι το ακριβές υπόλοιπο που τους έχει απομείνει. Όταν αντιληφθούν ότι ξέφυγαν τελείως και δεν έχουν δεκάρα, είναι πια αργά για να διορθώσουν την κατάσταση.