Ακυρώθηκε το ταξίδι του Μακρόν για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Τι θα περιλαμβάνουν οι εορτασμοί

318

Ούτε ο Εμάνουελ Μακρόν θα έρθει τελικά στην Αθήνα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ο λόγος για τον Εμάνουελ Μακρόν και την σύζυγό του Μπριζίτ.

Το ζεύγος ενημέρωση πως δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στην χώρα μας λόγω των περιοριστικών μέτρων στην Γαλλική πρωτεύουσα.

Βλέπετε, το Παρίσι από σήμερα μπαίνει σε σκληρό lockdown και ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα μπορέσει να μετακινηθεί από εκεί.

Ο Νίκος Αλιάγας θα είναι το πρόσωπο που θα παρουσιάσει την στρατιωτική παρέλαση και τους εορτασμούς της επετείου της 25ης Μαρτίου, όπου και συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Να σημειωθεί πως η πανδημία του κοροναϊού διαμόρφωσε τους εορτασμούς να γίνουν σε δύο ημέρες περιορισμένων εκδηλώσεων. Αρχικά, την Τετάρτη 24 Μαρτίου, θα υπάρξει ξενάγηση στην Πινακοθήκη όπου η ΠτΔ και ο πρωθυπουργός θα ξεναγήσουν τους επίσημους προσκεκλημένους στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη. Εκείνο το απόγευμα θα παραβρεθούν στα εγκαίνια ένας περιορισμένος κύκλος ατόμων που δεν θα ξεπερνούν τους 30, λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Όπως έχει εξηγήσει η υπουργός Πολιτισμού, «τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης, γεγονός  που τοποθετεί την Αθήνα στον αστερισμό των πρωτευουσών που φιλοξενούν μεγάλα μουσεία Τέχνης, και η απόδοσή της στο ελληνικό και το διεθνές φιλότεχνο κοινό, θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες».

Ως προς την Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας, στο Σύνταγμα. Όπως έχει γίνει γνωστό δεν θα υπάρχουν άλλοι θεατές πέραν των επίσημων προσκεκλημένων της ελληνικής κυβέρνησης και ενός αριθμού επισήμων, λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

«Οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια δεν αποτελούν απλά μία ευκαιρία να αναπολήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας και να αξιολογήσουμε συνολικά την ιστορική μας διαδρομή, αλλά έχουμε και την υποχρέωση να προδιαγράψουμε το μέλλον μας -και το μέλλον μας, όπως σας είπα, πρέπει να το δούμε μακροπρόθεσμα και όχι μόνο βραχυπρόθεσμα» είχε αναφέρει προ ημερών ο Πρωθυπουργός σε συνάντηση εργασίας που είχε με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, επιμένοντας, ωστόσο, ότι «θα γιορτάσουμε φέτος -έστω και με ενδεχομένως λίγο διαφορετικό τρόπο από αυτόν τον οποίον είχαμε προγραμματίσει, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες- τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη προσφορά στις επόμενες γενιές».