Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ. Κατερίνης

206

Στη συνάντηση που είχε η Βουλευτής με τους υπαλλήλους και τη Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Κατερίνης, συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών και τις συναλλαγές τους με τους φορολογούμενους.

Στο επίκεντρο ήταν οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες, χάρη στις οποίες οι πολίτες και κυρίως οι επιτηδευματίες μπορούν να εξυπηρετούνται απομακρυσμένα, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία στην Εφορία, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο και χρήμα.

Η ηλεκτρονική πληρωμή των φόρων, η έκδοση ΑΦΜ, η αλλαγή στοιχείων μητρώου, η απόδοση κλειδάριθμου, τα ηλεκτρονικά ραντεβού αλλά και οι εφαρμογές για τις ειδικές αποζημιώσεις και την επιστρεπτέα προκαταβολή είναι ορισμένες μόνο από τις ψηφιακές εφαρμογές που αναπτύχθηκαν, διευκολύνοντας και απλοποιώντας τις συναλλαγές των πολιτών με την Εφορία, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Βουλευτής ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για το σημαντικό έργο που επιτελούν και τους διαβεβαίωσε ότι στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης βρίσκεται η περαιτέρω ψηφιοποίηση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, πάντα προς όφελος των φορολογουμένων αλλά και της οικονομίας γενικότερα.