«Κίτρινη» κάρτα Καραμανλή σε στελέχη της ΝΔ που χρησιμοποιούν το όνομα του – Για ποιους χτυπά η καμπάνα;

288

Αποστάσεις από δηλώσεις στελεχών που μιλούν εξ’ ονόματος του επιδιώκει να κρατήσει ο πρώην Πρωθυπουργός.

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 12 χρόνια από την ημέρα που ο Κώστας Καραμανλής αποχαιρέτησε το Μέγαρο Μαξίμου και τον προεδρικό θώκο της Νέας Δημοκρατίας, εντούτοις το όνομα του συνεχίζει ακόμα και σήμερα να κυριαρχεί στα πηγαδάκια του κυβερνόντος κόμματος αλλά και σε χείλη στελεχών της ΝΔ.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, μέχρι και την ώρα που αυτές οι γραμμές γράφονται, ο πρώην Πρωθυπουργός αποτελεί ένα πρόσωπο με τεράστια επιρροή εντός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με πάμπολλους θιασώτες, που πίνουν νερό στο όνομα του.

Η ύπαρξη αυτής της κατάστασης όμως πολλές φορές λειτουργεί και αρνητικά, με μερίδα στελεχών να προσπαθούν να βάλουν γύρω από τις απόψεις και τις θέσεις τους ένα ελκυστικό περιτύλιγμα.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη που είχαν ενεργό ρόλο στην κυβέρνηση Καραμανλή από το 2004 έως και το 2009, τα οποία σήμερα –εκφράζοντας την θέση τους αναφορικά με τα τεκταινόμενα εντός κι εκτός ΝΔ- δηλώνουν ως εκφραστές της καραμανλικής πτέρυγας, δηλώνοντας πως κατά κάποιο τρόπο εκπροσωπούν την πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού.

Πρόσφορο έδαφος για αυτή τους την τακτική έχει δώσει ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, μέσω της επιλογής του να μην τοποθετείτε δημόσια και να μην εξωτερικεύει τις απόψεις τους αναφορικά με τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο.

Όπως όμως η εφημερίδα τα «Τα Νέα» αποκαλύπτει, σε άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου, η υπομονή του πρώην Πρωθυπουργού τείνει προς εξάντληση, καθώς διακρίνει πως είναι πλέον αρκετοί εκείνοι που χρησιμοποιούν το όνομα του ώστε η άποψη τους να αποκτήσει βαρύτητα και ουσία.

Πρόκειται, με βάση όσα το άρθρο αναφέρει, για στελέχη της ΝΔ τα οποία πλέον ασκούν δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, και των οποίων η άποψη τρόπον τινά «φλερτάρει» με το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρανό παράδειγμα αποτελούν ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Άρης Σπηλιοτόπουλος, οι οποίοι πολλάκις έχουν υιοθετήσει απόψεις και θέσεις που βαδίζουν στο πεδίο επιχειρηματολογίας της Κουμουνδούρου.

Με βάση τα λεγόμενα συνομιλητή του Κώστα Καραμανλή, ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έχει πλέον ουδεμία σχέση μαζί τους, δεν συνομιλεί, και πόσο δε μάλλον δεν τους έχει αναθέσει να τον εκπροσωπούν ή να μιλούν στο όνομα του.