Η 13η αιμοδοσία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

325

Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

Ανεπηρέαστοι από την πανδημία και αποδεικνύοντας στην πράξη τα φιλανθρωπικά αισθήματα αλλά και τη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία,  πολίτες της Κατερίνης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αιμοδοσίας της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, η εφορεία αιμοδοσίας του σημαντικού πνευματικού φορέα της Πιερίας, υλοποίησε την δέκατη τρίτη κατά σειρά αιμοδοσία των τελευταίων χρόνων, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Εστίας ( Ειρήνης 32 και πλατεία Πολιτισμού-Κατερίνη)

Με το καθιερωμένο επίγραμμα «Το αίμα δεν κοστίζει…αξίζει», η διαδικασία της πρωτοβουλίας υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των αντίστοιχων στελεχών του αρμόδιου τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και με επικεφαλής την αναπληρώτρια διευθύντρια αιμοδοσίας ιατρού, Ζάνας Φιλίπποβιτς.

Το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από τον Σύλλογο  Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Πιερίας «Στηρίζω», το οποίο συντονίζει η Γεωργία Κατσαλή-Παπαδοπούλου.

Την ευθύνη της αιμοδοσίας από πλευράς διοίκησης της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, είχαν ο πρόεδρος, Γρηγόρης Μιτσοκάπας και η ιδιαίτερα δραστήρια έφορος της αιμοδοσίας, Κατερίνα  Ιορδανίδου-Νταϊλάκη.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και η έφορος, σε κοινή τους δήλωση, πέρα των ευχαριστιών στους συμμετέχοντες στο κάλεσμα, επισημαίνουν: «Για μια ακόμα φορά η ανταπόκριση των συντοπιτών μας ήταν απόλυτα ικανοποιητική και άκρως ενθαρρυντική. Δείγμα ότι δεν πτοούμαστε από καμία πανδημία και είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη το κοινωνικό όραμα της Ε.Π.Μ. Κατερίνης που δεν είναι άλλο από την προσφορά στον συνάνθρωπο μας.»

Την εφορεία αιμοδοσίας της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, πλαισιώνουν η Παρασκευή Μαρινοπούλου και η Αθανασία Μελιάδου.

Χορηγός της αξιέπαινης πρωτοβουλίας το καφέ-εστίαση Oliver’s Pub.