Europa League: Η Αρσεναλ «γκρέμισε» τα όνειρα του Ολυμπιακού (1-3) μέσα στο Καραϊσκάκη

360

Ο Ολυμπιακός έψαξε ένα μεγάλο αποτέλεσμα απόψε με την Αρσεναλ, αλλά οι Λονδρέζοι «χτύπησαν» στο τέλος και μέσα σε έξι λεπτά μετέτρεψαν το 1-1 σε 1-3.

Πλέον, οι ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League ψαλιδίστηκαν αρκετά, αφού η ελληνική ομάδα έχει πολύ δύσκολο έργο την επόμενη Πέμπτη στη ρεβάνς του Λονδίνου.

Η απάντηση ήρθε στο 58’ με τον Ελ Αραμπί, αλλά στην τελική ευθεία οι φιλοξενούμενοι έγειραν αισθητά υπέρ τους την πλάστιγγα.

Ο Γκάμπριελ έκανε το 1-2 στο 85’, σε μια φάση για την οποία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δικαιολογημένα παράπονα, αφού ο Βραζιλιάνος στόπερ έχει βάλει τον αγκώνα του στον Εμβιλά, ενώ ο Ελνένι με βολίδα στο 85’ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σα.

To ματς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μία αλλαγή, καθώς ο Μπα δεν μπόρεσε να αγωνιστεί και τη θέση του πήρε ο Μασούρας. Η Αρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 6’ έφτασε κοντά στο γκολ.  Η κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ σταμάτησε στο δοκάρι, αφού πρώτα τη βρήκε όσο χρειαζόταν ο Σα.

Στο 21′ καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Ο Μπρούμα έκλεψε την μπάλα από τον Έντεγκααρντ, αλλά το σουτ μπλόκαρε ο Λένο.

Στο 34’, σε μία ανύποπτη φάση, η Αρσεναλ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Έντεγκαρντ έκανε το σουτ εκτός περιοχής κι ενώ φαινόταν ότι ο Σα ελέγχει, έκανε λάθος υπολογισμό και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Πειραιώτες έχασαν μοναδική ευκαιρία στο 40’ να ισοφαρίσουν. Ο Μασούρας έκλεψε την μπάλα από τον Νταβίντ Λουίζ, αλλά αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί, έκανε το σουτ, που δεν βρήκε τον στόχο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν κακό ρυθμό και να κάνουν πολλά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να είναι κακός. Από ένα τέτοιο λάθος ήρθε και η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό.

Στο 58’ ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Λένο, που ήταν εκτός θέσης, και να κάνει το 1-1.

Στο 67’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ. Μετά από συνεργασία των Φορτούνη, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, ο Ελ Αραμπί έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 79’ ο Γουίλιαν έκανε τη σέντρα, ο Γκάμπριελ πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-2. Από τον πάγκο του Ολυμπιακού υπήρχαν έντονες αντιδράσεις για φάουλ πάνω στον Εμβιλά.  Εξι λεπτά αργότερα ο Ελνένι με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-3 και, εκτός από το «διπλό», έδωσε στην ομάδα του ένα σκορ πρόκρισης.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μασούρας (86’ Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ (46΄Ολυμπιακός), Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Μπρούμα (59’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Λένο, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Νταβίντ Λουίζ, Μπεγερίν, Παρτέι (55’ Θεμπάγιος), Γουίλιαν (82’ Ελνένι), Τζάκα, Έντεγκαρντ (82’ Ρο), Σάκα (82’ Πέπε), Ομπαμεγιάνγκ (88’ Λακαζέτ)

Πηγή: iefimerida.gr