Χωρίς επιπλέον απαγορεύσεις για πάρκα και χαρταετό η Καθαρά Δευτέρα

235

Το υπάρχον πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων θα ισχύσει τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, και την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με το kathimerini.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 15 Μαρτίου θα ισχύουν τα μέτρα που ισχύουν κάθε άλλη Δευτέρα εν μέσω lockdown, καθώς δεν προβλέπονται έκτακτες παρεμβάσεις ή πρόνοιες σε κυβερνητικό επίπεδο.

Δεν τίθεται, συνεπώς, θέμα απαγόρευσης στο πέταγμα του χαρταετού, ωστόσο η σύσταση των αρμοδίων είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα.

Παράλληλα, τα σενάρια που έκαναν λόγο για λουκέτα σε πάρκα δεν υιοθετούνται και το πλαίσιο παραμένει ίδιο για τις μετακινήσεις με τον κωδικό «6» και «2», καθώς και για τις μετακινήσεις εκτός δήμων.

Ειδικότερα, όποιος στείλει μήνυμα με τον κωδικό «2» θα μπορεί να μεταβεί για αγορές σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την οικία του ή εντός του οικείου δήμου όπου βρίσκεται η κατοικία του.

Όποιος στείλει μήνυμα με τον κωδικό «6» θα μπορεί να μετακινηθεί για λόγους ατομικής άθλησης μόνο με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Νωρίτερα, το ρεπορτάζ του kathimerini.gr σημείωνε ότι η κυβερνητική πρόθεση ήταν να επιτραπεί με κάποιον τρόπο στις πολίτες να τιμήσουν την ημέρα και να εκτονωθούν σε έναν βαθμό από τη διαρκή πίεση των περιορισμών της καραντίνας, με τρόπο όμως που δεν θα υπονομεύει τον πυρήνα των προφυλάξεων απέναντι στον κοροναϊό – ο οποίος επιμένει, όπως γίνεται σαφές και από την οριακή κατάσταση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Στα όριά του το σύστημα υγείας

Στα όριά του έχει φέρει το τρίτο κύμα της πανδημίας του κοροναοϊού το σύστημα υγείας, κυρίως στην Αττική, την περιφέρεια με τα περισσότερα νοσοκομεία της επικράτειας.

Προχθές στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής έγιναν 185 νέες εισαγωγές ασθενών με COVID-19, αριθμός που προσεγγίζει τη δυναμικότητα ενός μεσαίου μεγέθους νοσοκομείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην εφημερία του Αττικόν έγιναν τουλάχιστον 73 εισαγωγές ασθενών με COVID-19, ενώ περισσότεροι από 230 ασθενείς απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να εξετασθούν για το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.