Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο

253

Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης.

Από νωρίς το πρωί είναι σε εξέλιξη επέμβαση στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται φοιτητές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας. Γι αυτό και οι ίδιοι καλούσαν τον κόσμο να προσέλθει για τη στήριξη της κατάληψης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr οι φοιτητές αποφάσισαν χθες Τετάρτη μετά από πολύωρη συνέλευση να βάλουν τέλος στην κατάληψη μετά από 17 ημέρες.

Οι φοιτητές σύμφωνα με την απόφασή τους θα προχωρούσαν στον τερματισμό της κατάληψης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για σήμερα πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές φαίνεται ότι αποφάσισαν μετά την πορεία που θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και να σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.

Σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.