«Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» : Δικαίωση της θέσης μας για τον πεζόδρομο-ποδηλατοδρομο που συνδέει τον Κορινό με την παραλία Κορινού

289

Επιμένουμε να κατασκευαστεί βάσει της μελέτης του 2009. Οι 2 διαφορετικές θέσεις της δημοτικής αρχής.

 

 

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα θέμα που καίει τους Κορινιώτες αλλά και τους δημότες της Κατερίνης: Ο πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος που πρέπει να ολοκληρωθούν για να ενώσουν τον Κορινό με την παραλία του. Αυτό το έργο έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη ενός από τους τουριστικούς πόλους του Δήμου μας.

Σήμερα υπάρχει ένας μισοτελειωμένος πεζόδρομος, για τον οποίο η εισήγηση του κ. Συμεωνίδη και η ψήφος του κ. Νταντάμη ήταν απλά να… χαλαστεί. Αυτό θα ήταν και το εύκολο.

Εμείς από την πρώτη στιγμή καταθέσαμε δημόσια τη θέση μας: Να ολοκληρωθεί το έργο με βάση τη μελέτη που έχει φτιάξει η δημοτική διοίκηση Αβραμίδη το 2009. Ζητήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να αναβληθεί η απόφαση, μέχρι να παρουσιαστεί η μελέτη και όλα τα άλλα αναγκαία έγγραφα, για να μπορούμε να λάβουμε απόφαση έχοντας μπροστά μας όλα τα δεδομένα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τελικά να υιοθετήσει την πρότασή μας.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής ψήφισαν υπέρ του ξηλώματος του έργου και άλλοι υπέρ της δικής μας προσέγγισης. Άραγε αυτό είναι αποτέλεσμα προσπάθειας «να τα έχουν καλά με όλους»;

Κάποιοι από αυτούς (πχ ο κ.κ.  Μπουσνάκης,..) επιχειρηματολόγησαν για την ορθότητα της αναβολής απόφασης και χαιρόμαστε για αυτή τους τη θέση. Άλλοι όπως οι κ.κ. Συμεωνίδης και Νταντάμης απλώς ζήτησαν ξήλωμα. Την ίδια ώρα ο κ. Κουκοδήμος δεν είχε γνώμη και θέση για το θέμα και είπε ότι δεν θα ψηφίσει.

Ο συνδυασμός μας χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εύχεται το έργο να προχωρήσει βάσει της μελέτης του 2009  ή όποιων άλλων παρεμβασεων κριθούν αναγκαίες από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, μιας και αν σήμερα καταστραφεί, τότε δύσκολα θα το δούμε να υλοποιείται εντός των επόμενων 5 – 10 ετών.

Οι δημότες ζητούν από τον Δήμο να κτίζει και όχι να γκρεμίζει.

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»