Champions League: Τέλος εποχής-Προημιτελικά χωρίς Μέσι ή Ρονάλντο μετά από 16 χρόνια!

499

Η Παρί Σ.Ζ. κράτησε στην έδρα της στο 1-1 τη Μπαρτσελόνα και με συνολικό σκορ 5-2 πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

 

Η πρόκριση είχε κριθεί από το Καμπ Νου. Αυτή είναι η αλήθεια. Μετά τη συντριβή με 4-1 στην έδρα της, η Μπαρτσελόνα πήγε στο Παρκ Ντε Πρενς για ένα θαύμα.

Για ένα ημίχρονο το πάλεψε. Αλλά η Παρί Σ.Ζ. είχε κολόνες. Τους Νάβας, Εμπαπέ και Μαρκίνιος. Έτσι, κράτησε τους Καταλανούς στο 1-1 και με συνολικό σκορ 5-2 είναι πλέον στους «8» της διοργάνωσης.

Για να έρθει η πρόκριση, όμως, χρειάστηκε ο Νάβας. Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας, στο 45’+3’ απέκρουσε πέναλτι του Μέσι! Αν ο Μέσι είχε κάνει σ’ εκείνο το σημείο το 1-2 όλα θα μπορούσαν να γίνουν…

 

Champions League: Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο θα δουν τη συνέχεια απ’ το… σπίτι τους, για πρώτη φορά μετά από το 2004-05!

Οι δύο ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη επίδραση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει το Champions League… διοργάνωσή τους! Κι όμως, μετά από 16 ολόκληρα χρόνια τα «αστέρια» δε θα έχουν ανάμεσά τους, τους σούπερ σταρ του αθλήματος!

Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, αμφότεροι έμειναν εκτός συνέχειας στη διοργάνωση. Ο Μέσι αποκλείστηκε απ’ την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ μία μέρα πριν ο Κριστιάνο Ρονάλντο απ’ την Πόρτο.

Με αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια δε θα υπάρχει έστω ένας απ’ τους δύο, στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης! Αυτό είχε συμβεί τελευταία φορά τη σεζόν 2004-05. Από τότε μέχρι και τη φετινή σεζόν, έστω ο ένας απ’ τους δύο σούπερ σταρ, ήταν τουλάχιστον στην προημιτελική φάση!

Ίσως να είναι το τέλος μιας χρυσής εποχής, όσο κι αν δε θέλουμε να το πιστέψουμε. Όμως ο χρόνος είναι αμείλικτος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο που έκλεισε τα 36 του χρόνια και ο Λιονέλ Μέσι που σε λίγους μήνες κλείνει τα 34, δε συνεχίζουν στο Champions League. Δίνοντας τη σκυτάλη στα νεότερα αστέρια, όπως ο Εμπαπέ και ο Χάαλαντ.

onsports.gr