Νεκρός ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό

183

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος και πολιτικός Ολιβιέ Ντασό. Ο Γάλλος κροίσος έχασε τη ζωή του κατά την συντριβή του ελικοπτέρου του, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ο πιλότος του ιδιωτικού ελικοπτέρου επίσης σκοτώθηκε στο δυστύχημα που σημειώθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα τοπική ώρα στην Τουκ, κοντά στη Ντοβίλ, στις ακτές της Νορμανδίας. H Ντελφίν Μιενιέλ, εισαγγελέας της Λιζιέ, επιβεβαίωσε στο AFP τον θάνατο του Ολιβιέ Ντασό και του πιλότου του.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απέτισε φόρο τιμής στον Γάλλο επιχειρηματία και βουλευτή με ανάρτησή του στο Twitter, κάνοντας λόγο για “τραγικό θάνατο” ενός “ηγετικού στελέχους της βιομηχανίας, βουλευτή, τοπικού αξιωματούχου και εφέδρου αξιωματικού της πολεμικής αεροπορίας της χώρας” ο οποίος “δεν έπαψε ποτέ να υπηρετεί τη χώρα μας και να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της”.

Ποιος ήταν ο Γάλλος κροίσος

Ο Ολιβιέ Ντασό ήταν απόγονος της οικογένειας Ντασό, ιδιοκτήτριας της εταιρείας Dassault, που κατασκευάζει -μεταξύ άλλων- τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale (18 εξ αυτών συμφώνησε να αγοράσει η χώρα μας). Η οικογένεια Ντασό έχει υπό την κατοχή της και τη γαλλική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Le Figaro.

Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Ντασό ανερχόταν σε 5 δισ. ευρώ. Οι δύο αδελφοί του και οι δύο αδελφές του (όλοι μικρότεροί του) περιλαμβάνονται στους κληρονόμους της οικογενειακής περιουσίας.

Η αυτοκρατορία Dassault ιδρύθηκε από τον παππού τού Ολιβιέ, Μαρσέλ Ντασό, έναν αεροναυπηγό και εφευρέτη που ανάπτυξε έναν έλικα για τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ολιβιέ Ντασό ήταν μέλος του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), του οποίου είχε διατελέσει και βουλευτής έως το 2015, όπως άλλωστε και ο πατέρας του.

Ο πατέρας τού Ολιβιέ Ντασό, Σερζ, είχε φύγει από τη ζωή το 2018, σε ηλικία 93 ετών