10 εμβληματικά γυαλιά ηλίου που έγραψαν κινηματογραφική ιστορία

319

Εκτός από δημοφιλείς και εμβληματικούς κινηματογραφικούς χαρακτήρες, οι ακόλουθοι ήρωες έχουν φορέσει μερικά από τα πιο στιλάτα γυαλιά ηλίου στην ιστορία της μεγάλης οθόνης. Από τα Persol του “Thomas Crown” Steve McQueen στο “Υπόθεση Τόμας Κράουν” μέχρι τα aviator του “Maverick” Tom Cruise στο Top Gun.

Johnny Depp – “Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας”

Τα πιο στιλάτα γυαλιά ηλίου που είδαμε στο σινεμά
Πίσω στην εποχή όπου ο Johnny Depp ήταν όντως ένας αξιόλογος ηθοποιός και σίγουρα λιγότερο καμμένος από ότι είναι σήμερα. Τότε λοιπόν, το 1998, είχε υποδυθεί τον Raul Duke, το alter ego του φημισμένου συγγραφέα Hunter S. Thompson. Και τα μοναδικά aviator που φορούσε ήταν απαραίτητο κομμάτι του χαρακτήρα του.

 

Steve McQueen – “Υπόθεση Τόμας Κράουν”

ΓΥΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ
Κάθε φορά που ο Steve McQueen φορούσε το οτιδήποτε, αυτό αμέσως γινόταν το απόλυτο trend. Όπως για παράδειγμα το 1968, όταν στο “Υπόθεση Τόμας Κράουν” επέλεξε το θρυλικό μοντέλο 714 της Persol και το φόρεσε με τρόπο που μόνο ο ίδιος θα μπορούσε, κάνοντάς το μόδα.

 

Tom Cruise – Top Gun

ΓΥΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ
Χωρίς τα Ray-Ban aviator ο Maverick aka Lt. Pete Mitchell δεν θα ήταν ποτέ ο ίδιος σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες των 80s. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η εικόνα του Cruise με τα συγκεκριμένα γυαλιά τα έκαναν μόδα, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να τα επιλέγουν. Συν το ότι πηγαίνουν σε όλους.

 

Brad Pitt – Fight Club

ΓΥΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣO larger than life χαρακτήρας του Brad Pitt στο Fight Club ξεχώριζε και για τις στιλιστικές του επιλογές. Δυστυχώς για τον Tyler Durden και ευτυχώς για την συμπαντική ισορροπία και τον κόσμο της μόδας, τα φανταχτερά γυαλιά του θεωρούνταν cool μόλις μερικά χρόνια, εκεί γύρω στο millennium.

 

 

 

 

 

Woody Harrelson – Γεννημένοι δολοφόνοι

ΓΥΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ
Aν για την ταινία σου χρειάζεσαι έναν ψυχοπαθή δολοφόνο με τραυματική παιδική ηλικία, τότε αμέσως τηλεφωνείς στον Woody Harrelson. Και αν θέλεις ο χαρακτήρας αυτός να αφήσει μια εικόνα που θα θυμούνται όλοι για πάρα πολύ καιρό, τον εξοπλίζεις με ένα ζευγάρι Ray-Ban 3447, με κυκλικούς κόκκινους φακούς.

 

James Marsden – X-Men

ΓΥΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ
Ο Cyclops που ενσάρκωσε ο James Marsden σίγουρα δεν ήταν ο αγαπημένος χαρακτήρας των X-Men για κανέναν, ούτε καν για τους φανατικότερους φίλους του legacy των μεταλλαγμένων. Ήταν όμως ένας από τους πιο κομψούς, φορώντας αρκετά διαφορετικά γυαλιά από ταινία σε ταινία. Τα πρωτότυπα ωστόσο ήταν τα Oakley Juliets, στο πρώτο X-Men του 2000.

 

Al Pacino – “Σημαδεμένος”

ΓΥΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣΟτιδήποτε πάνω στον Tony Montana ούρλιαζε 80s badassίλα και τα φουτουριστικά -για την εποχή- aviator σίγουρα αποτελούσαν trademark στοιχείο για τον “Σημαδεμένο”. Σε αντίθεση με τα περισσότερα μοντέλα της λίστας, αυτό εδώ δεν είναι Ray-Ban, αλλά το Linda Farrow 6031.

 

 

 

Harvey Keitel – Reservoir Dogs

ΓΥΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ
Στο πλαίσιο των αναφορών του στο σύγχρονο γαλλικό σινεμά, όλοι οι ήρωες του Quentin Tarantino στο Reservoir Dogs ήταν έξυπνα και πανομοιότυπα ντυμένοι. Αλλά ο -τότε- πιο γνωστός του καστ Harvey Keitel ξεχώριζε μόνο και μόνο με την αυτοπεποίθησή του αλλά και από τα Ray-Ban Wayfarer, που στην πραγματικότητα σχεδιάστηκαν από τον οίκο Lanvin.

 

Tom Cruise – Risky Business

ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ
Το γνωστό στο ευρύ ελληνικό κοινό ως “Οι σκοτεινές μπίζνες ενός πρωτάρη” σίγουρα δεν διεκδικεί τον τίτλο μιας καλής ταινίας, αλλά καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των σινεφίλ για δυο πράγματα: Την αρχή της καριέρας του Tom Cruise και την δημοφιλία των Ray-Ban Wayfarer.

 

Will Smith – “Οι άντρες με τα μαύρα”

ΓΥΑΛΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ
Τα γυαλιά ηλίου διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο MIB και η Ray-Ban έτριβε τα χέρια της από ικανοποίηση βλέποντας τα Predator 2030 να ξεπουλούν, μετά την επιτυχία του φιλμ. Δεν ξέρουμε πάντως αν όλοι όσοι τα φόρεσαν έμοιαζαν το ίδιο cool με τον Will Smith. Μάλλον όχι.

Πηγή: esquire