Κοροναϊός : οι Ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

501

Τις αλλαγές που ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης έως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6.00 το πρωί στις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις με SMS στο 13033 ανακοίνωσε στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Έτσι από αύριο Πέμπτη στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη τη χώρα μπαίνουν στο κόκκινο.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων. Οι κηδείες θα επιτρέπονται μόνο με παρουσία εννέα ατόμων.

 

Επιπλέον, από αύριο Πέμπτη το μήνυμα με τον κωδικό 2 για σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, προμήθειες, αλλά και αυτό με τον κωδικό 3 για Τράπεζες θα αφορά μόνο για μετακινήσεις εντός των ορίων των Δήμων που διαμένει κανείς είτε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας του.
Για τον κωδικό 6 ο πολίτης θα μπορεί να στείλει μήνυμα μόνο για πεζή μετακίνηση ή με ποδήλατο εντός των ορίων των δήμων και όχι με αμάξι ή μοτοσικλέτα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι κατά τον έλεγχο των πολιτών που έχουν στείλει το μήνυμα με τον κωδικό 4 για παροχή βοήθειας, οι αρχές, όπως είπε, έχουν δικαίωμα να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις.