Δήμος Κατερίνης : Δεν καταγράφηκαν προβλήματα από την ισχυρή σεισμική δόνηση & ακολουθία

280

Αισθητή και στον Δήμο Κατερίνης, χωρίς να έχει αναφερθεί ή καταγραφεί οιοδήποτε πρόβλημα ήταν η ισχυρή σεισμική δόνηση και ακολουθία, που με επίκεντρο την Ελασσόνα σημειώθηκε σήμερα στις 12:16 μ.μ.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, σε διαρκή επικοινωνία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων τόνισε ότι και στον Δήμο Κατερίνης οι σεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν το μεγαλύτερο σεισμό, ήταν επαναλαμβανόμενες και εκτός από την αναστάτωση δεν προκάλεσαν κάποιο άλλο πρόβλημα. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, σε κάθε περίπτωση, ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του δήμου, τέθηκε σε επιφυλακή και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.

Υπενθυμίζεται, ότι, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, αμέσως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση αποφάσισε την εκκένωση, όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου. Τα σχολεία εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους προς αποφυγή πανικού σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και για το ενδεχόμενο μετασεισμών.

Παράλληλα, η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, για προληπτικούς λόγους δεν θα πραγματοποιηθεί.

Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες, μπορούν να καλούν τα τηλέφωνα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης: 6942 554 710 & 2351350 505.