Δήμος Κατερίνης : Διαδικτυακή ημερίδα παρουσίασης ηλεκτρονικής τουριστικής εφαρμογής για τον Δήμο

129

Στο πλαίσιο υλοποίησης του “Ηλεκτρονικού Συστήματος Διαχείρισης Προορισμών (DMS)”

 

Διαδικτυακή ημερίδα που αφορούσε την ηλεκτρονική τουριστική εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών (DMSDestination Management System ή Σύστημα Διοίκησης Προορισμού)», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 2/3/2021.

Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ανάπτυξη / αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών ΤΠΕ από Δημόσιους Φορείς στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της πόλης της Κατερίνης».

Συγκεκριμένα, το DMSDestination Management System ή Σύστημα Διοίκησης Προορισμού αφορά τη δημιουργία μιας εφαρμογής με παρουσίασης τουριστικών εικόνων, χαρτών και πληροφοριών για όλο τον Δήμο Κατερίνης. Μέσα απ’ αυτή την εφαρμογή μπορεί κάποιος να βρει όψεις από τόπους, σημεία, αξιοθέατα και δράσεις παιδείας, πολιτισμού και περιβάλλοντος στον Δήμο Κατερίνης, είναι δηλαδή ένας ηλεκτρονικός οδηγός που διαφημίζει τουριστικά την περιοχή.

Στην έναρξη παρουσίασης της ημερίδας μίλησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Γιώργος Τσιαλός, ο οποίος, μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ενώ μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι αυτή η εφαρμογή θα εμπλουτίζεται κατά διαστήματα με νέα στοιχεία και εικόνες προκειμένου να ανανεώνεται κάθε φορά και το ενδιαφέρον των υποψηφίων επισκεπτών. Επίσης, είπε ότι αυτού του είδους προγράμματα και εφαρμογές χρησιμοποιούνται κυρίως από το νεανικό κοινό που είναι εξοικειωμένο με το διαδίκτυο.