Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Στο Πρωτοδικείο Κατερίνης για την παράδοση των νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων – σκάνερ

257

Με αφορμή την παράδοση των νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων – σκάνερ, η Βουλευτής επισκέφτηκε το Πρωτοδικείο Κατερίνης και δήλωσε σχετικά:

«για ακόμα μία φορά ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για την παροχή του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Είναι η δεύτερη φορά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, που το Πρωτοδικείο μας εξοπλίζεται με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, όπως επιτάσσει η εποχή. Πριν από ένα περίπου χρόνο είχε ενισχυθεί  με 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 5 εκτυπωτές και ένα πολυμηχάνημα, τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη.

Όπως μου γνωστοποίησε η Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, κα. Γ. Βαφάκου, χάρη στα νέα αυτά μέσα, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να αποστέλλονται ψηφιακά τόσο οι δικαστικές αποφάσεις στα e-mail  των δικηγόρων των διαδίκων, όπως άλλωστε και τα πιστοποιητικά του δικαστηρίου, είτε τα ζητούν οι πολίτες απευθείας, είτε μέσω των ΚΕΠ.

Μία πραγματικά σπουδαία εξέλιξη που διευκολύνει το έργο των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων και κυρίως αναβαθμίζει την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών».

Επίσης, η Βουλευτής πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υποθηκοφυλακείο Κατερίνης.

Στη συνάντηση που είχε με την Προϊσταμένη, κα. Μ. Μαρκάκη, συζήτησαν για τα ζητήματα του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογίου Κατερίνης, καθώς και για το σχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Ελληνικό Κτηματολόγιο, που περιλαμβάνει νέες  ψηφιακές υπηρεσίες, όπως η δυνατότητα που θα δίνεται στους δικηγόρους για απομακρυσμένη πρόσβαση στα ψηφιοποιημένα στοιχεία του Κτηματολογίου.