Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Επίσκεψη στο Υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ Πιερίας

272

Η Βουλευτής πραγματοποίησε επίσκεψη στο τοπικό υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ Πιερίας, όπου ενημερώθηκε από τη Διευθύντρια, κυρία Ευαγ. Πατέρα, για τη λειτουργία της υπηρεσίας εν μέσω της πανδημίας, καθώς και για λοιπά ζητήματα του φορέα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο τεράστιο ψηφιακό άλμα που σημειώνει καθημερινά ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης, με νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που αλλάζουν ριζικά τον τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών, ενώ επίκεινται και άλλες πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν και θα επιταχύνουν ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες.

Ενδεικτικά, η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, η υποβολή και η παρακολούθηση της αίτησης συνταξιοδότησης, τα επιδόματα ασθενείας αλλά και τα έξοδα κηδείας, μπορούν πλέον να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά, χωρίς ουρές και αναμονή.

Η Βουλευτής στάθηκε ακόμα στη σπουδαία σημασία της πρόσφατης νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης, με την οποία παρατείνεται η ασφαλιστική ικανότητα για τους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ, για ένα χρόνο, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 και εξασφαλίζεται, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, η πρόσβαση για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους στην υγειονομική περίθαλψη.

Μία ρύθμιση που αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία και τα άμεσα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης στη δύσκολη σημερινή συγκυρία.

Τέλος, η κυρία Μάνη ευχαρίστησε στο πρόσωπο της Διευθύντριας όλους τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ, ενός νευραλγικού φορέα της δημόσιας διοίκησης, για το σημαντικό έργο που επιτελούν με αυταπάρνηση καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Η κυρία Πατέρα από την πλευρά της ευχαρίστησε τη Βουλευτή για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον της για τα ζητήματα του e-ΕΦΚΑ, συμφώνησε για τη σημασία των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής του, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί  ακόμα πιο αποτελεσματικά στο σπουδαίο ρόλο του, στην εξυπηρέτηση του πολίτη.