Πέτρος Κιάφας : η ευθύνη για την κοπή δέντρων και κλαδιών κοντά σε καλώδια βαραίνει τον ΔΕΔΔΗΕ.

340

Την Τετάρτη 24/2/2021 συνεδρίασε η επιτροπή πολιτική προστασίας της ΚΕΔΕ της οποίας τυγχάνω μέλος εκπροσωπώντας τον δήμο μας.

Μου δόθηκε η ευκαιρία να ενημερώσω τα μέλη της επιτροπής για τις καταστροφές που προκάλεσαν στο Δήμο μας τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών.

Φυσικά όλοι συμφώνησαν ότι τα έργα που αφορούν τη θωράκιση των Δήμων από θεομηνίες θα πρέπει να μπορούν να ενταχθούν σε πολλά προγράμματα άμεσα γεγονός, βέβαια, που απαιτεί αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδότησης τους.

Συζητήσαμε, επίσης, για το καθεστώς που διέπει τη σύσταση και λειτουργία  των εθελοντικών ομάδων και καταλήξαμε ότι ο νόμος είναι σαφής: μόνο όσες είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο της πολιτικής προστασίας και της περιφέρειας υφίστανται νόμιμα και δικαιούνται βοηθείας από μέρους των πολιτικών φορέων.

Επειδή το Δήμο μας, τις ενότητες του Ανατολικού και του Λιτοχώρου, τις διασχίζουν οι σιδηροδρομικές γραμμές αναρωτήθηκα ποιος είναι αρμόδιος  για την κοπή των χόρτων ένθεν και ένθεν του δικτύου. Οι συνάδελφοι δεσμεύτηκαν ότι στη επόμενη συνεδρίαση θα το συζητήσουμε εκτενέστερα καθώς είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς Δήμους.

Επίσης, με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές που προκλήθηκαν στην Αττική από τη χιονόπτωση μας απασχόλησε το θέμα  της κοπής των δέντρων. Γνωρίζαμε φυσικά όλοι ότι ο Δήμος είναι υπεύθυνος, θέλαμε απλώς να διευκρινιστεί ότι για την κοπή δέντρων και κλαδιών κοντά σε καλώδια η ευθύνη βαραίνει τον ΔΕΔΔΗΕ.

Αγαπητοί συμπολίτες δεσμεύομαι να σας ενημερώνω για όποιο θέμα συζητείται στην επιτροπή πολιτική προστασίας της ΚΕΔΕ και αφορά και το Δήμο μας. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που με την ψήφο τους με εμπιστεύτηκαν να εκπροσωπήσω το Δήμο στην ΚΕΔΕ   και τον κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη  που με πρότεινε ως μέλος της παραπάνω επιτροπής.

 

Πέτρος Κιάφας

Επικεφαλής του Συνδυασμού

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Δήμο-τη