Κυριάκος Μητσοτάκης: Παράταση του lockdown στην Αττική μετά την 1η Μαρτίου

310

Εμμέσως πλην σαφώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαίωσε πως μολονότι η παράταση του lockdown δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης πέραν της 1ης Μαρτίου, εξαιτίας της “απότομης αύξησης των κρουσμάτων στην Αττική” κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί.

Πάντα κατόπιν της σχετικής εισήγησης των λοιμωξιολόγων εξ αιτίας της «απότομης αύξησης των κρουσμάτων στην Αττική», όπως είπε χαρακτηριστικά, το lockdown θα παραταθεί μετά την 1η Μαρτίου, τόνισε σήμερα κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου. Το βασικό, όμως, μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν.

Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Kαι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: «Ας μην εφησυχάζουμε με τον εμβολιασμό»

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε, επίσης, ότι ενδέχεται ο εμβολιασμός να έχει φέρει εφησυχασμό στους πολίτες, κάτι που όπως λέει δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβεί:

«Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες. Αισθάνομαι, όμως ταυτόχρονα ότι η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού.

Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις».

Ο πρωθυπουργός παρότρυνε, δε, τόσο τον Υπουργό Υγείας, όσο και όλους όσοι αρθρώνουν δημόσιο λόγο να υπογραμμίζουν πως σε αυτή τη συγκυρία δεν χωρά εφησυχασμός σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναιού.