Δυστυχώς οι μέτριοι και οι κακοί αφθονούν

339

Του Ηλία Χρυσικού*

Η μισή ανθρωπότητα είναι σκυμμένη στα κινητά. Η Δημοκρατία κινδυνεύει από την πολιτική ανικανότητα, τις δόλιες μεθοδεύσεις και την πολιτική βλακεία. Αυτή την περίοδο θα κριθούν πολλά και η εκτίμησή μου είναι ότι η Ελλάδα αξίζει μια ευκαιρία.

Πιστεύω ότι τα παιχνίδια και τα ψέματα τελείωσαν και έχει έρθει η ώρα της ευθύνης για όλους. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και θα πρέπει να γίνει ανασύνταξη των δυνάμεων της χώρας, -για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα-, που θα ωφελήσει σε βάθος χρόνου την ταλαιπωρημένη χώρα μας, που λέγεται Ελλάδα.

Καθημερινά οι νέοι θα πρέπει να προσπαθήσουν για ένα καλύτερο αύριο, να μη συμβιβάζονται όταν μπορούν να κάνουν περισσότερα… Να διεκδικούν όσα οραματίζονται και τους εμπνέουν, διότι η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις και απειλές.

Όλοι μας οραματιζόμαστε μία Ελλάδα που θα κάνει μια νέα αρχή, καταπολεμώντας τη μιζέρια, τη φαυλότητα, τον λαϊκισμό, τη διαφθορά, το βόλεμα και τον παραλογισμό. Θέλουμε μια Ελλάδα που οι πολιτικοί θα εκπληρώνουν το πρότυπο του κορυφαίου πολιτικού της αρχαιότητας Περικλή: “Ηγέτης είναι αυτός που ξέρει τι πρέπει να κάνει και μπορεί να το εξηγήσει στους πολίτες, που αγαπά την πατρίδα του και είναι αδιάφθορος”.

Δυστυχώς, ποτέ άλλοτε στην ιστορία της η Ελλάδα, δεν ήταν τόσο φτωχή, ποτέ δεν ήταν τόσο ευτελής και αλλοπρόσαλλη σε επίπεδο πολιτικής σκέψης και ανάλυσης. Ίσως να κάνω λάθος, αλλά έτσι πιστεύω.

Η αλήθεια είναι πως οι μεγάλοι ηγέτες στην πλειοψηφία τους, ήταν έντιμοι, εργατικοί, πατριώτες και οραματιστές και όχι μικροί και ανεύθυνοι, καιροσκόποι, που ζητούν να καρπωθούν τον ιδρώτα των άλλων και τους “χυμούς” της πατρίδας μας.

Οι μεγάλοι ηγέτες νοιάζονταν, για το κοινό καλό και το μελλοντικό χτίσιμο της χώρας και όχι για το προσωπικό τους συμφέρον και το βόλεμα των ημετέρων τους.

Μέχρι… που στις μέρες μας δυστυχώς κατάλαβα, πως σπανίζουν οι μεγάλοι ηγέτες στον τόπο μας, ενώ οι μέτριοι και οι κακοί αφθονούν.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr