Οδοιπορικό στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού (video)

235

Το 2ο οδοιπορικό του στο “Εθνικό πάρκο Δέλτα Αξιού” μας παρουσιάζει το “Πειρατολόγιο” στ’ ολοκαίνουριο βίντεο που κυκλοφόρησε στο YouTube πριν από λίγες ώρες.

Τα γυρίσματά έγιναν αρχές Φεβρουαρίου και είχαν αφετηρία το Καλοχώρι απ’οπου ξεκινά το” Εθνικό πάρκο Δέλτα Αξιού”, με πλάνα και αφηγήσεις για το  φράγμα του, για την λιμνοθάλασσα του, και φυσικά για τον “Κόκκινο δρόμο” ο οποίος διασχίζει και χωρίζει τη λιμνοθάλασσα στα δύο.

Επόμενη στάση είναι οι εκβολή του Γαλλικού Ποταμού με πλάνα από σπάνια πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο στις όχθες του.

Στη συνέχεια οδικώς παράλληλα του Θερμαϊκού σταματά στις περίφημες καλύβες των ψαράδων της Χαλάστρας, γίνεται επιβίβαση σε βάρκα με τελικό προορισμό την μοναδική καλύβα που σώζεται στον Άξιο ποταμό, αφού πρώτα περάσει από διάφορα σημεία αναφοράς που υπάρχουν στα νερά του Θερμαϊκού.

Το πρώτο οδοιπορικό με θέμα την “Πλωτή πολιτεία της Χαλάστρας” προβάλετε από τα τέλη Ιανουαρίου, ήδη έχει πάνω από 40 χιλιάδες προβολές, και σύμφωνα με πληροφορίες από την παραγωγή στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα παρουσιαστεί και το αφιέρωμα στις περίφημες καλύβες των ψαράδων-μυδοκαλλιεργητών Κυμίνων-Μαλγάρων στις όχθες του Λουδία Ποταμού.

Σκηνοθεσία-μοντάζ : Θοδωρής Αδάμος, μουσική : George Lazaridis, αγγλικούς υπότιτλους : Ζαβαλιάνη Θεοδώρα.