Τα παραμύθια δεν είναι αληθινά! Πολλές φορές όμως λένε την αλήθεια.

373

12 παραδοσιακά, σύγχρονα και πρωτότυπα “Παραμύθια Οθόνης” για μικρά παιδιά από το θέατρο “Πήγασος” και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Ακόμη και όταν η φωτιά έχει σβήσει, ακόμη και όταν οι τόποι συνάντησης λιγοστεύουν, οι ιστορίες μας βρίσκουν τον τρόπο να ταξιδεύουν από στόμα σε στόμα, μέσα από μάτια που κοιτούν προσεκτικά, μέσα από τραγούδια που τρυπώνουν στο μυαλό για να δώσουν κουράγιο χαρά και τροφή για σκέψη στους ανθρώπους…

Αφήγηση :
Χάρης Αμανατίδης, Άννα Γκούντα, Δανάη Αμανατίδου, Κατερίνα Παρλίτση.
Μουσική σύνθεση και εκτέλεση: Νατάσα Ιωαννίδου

Τους τελευταίους 12 μήνες θέατρα, όπερες, συναυλιακοί χώροι, μουσεία έκλεισαν εξαιτίας του κορωνοϊού και χιλιάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν σε ολόκληρη την χώρα. Δυστυχώς, η πανδημία έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών και στη δική μας πόλη. Δεκάδες πολιτιστικοί σύλλογοι και οργανισμοί υποχρεώθηκαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων να ματαιώσουν τις ετήσιες εκδηλώσεις τους που αποτελούσαν κύρια πηγή εσόδων γι αυτούς, με αποτέλεσμα να περιέλθουν σε δεινή οικονομική θέση.

Ο κορονοϊός τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια και των Κοινωνικών Δομών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης διότι κύριος τροφοδότης των δομών του ήταν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες οιπολίτες προσέφεραν τρόφιμα αντί εισιτηρίου. Ομως, η πανδημία του κορωνοϊού κατέστησε σχεδόν τα πάντα δυνατά! Οι άνθρωποι της τέχνης αναγκάστηκαν να καταφύγουν στις νέες τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει σήμερα το διαδίκτυο. Το ίδιο έπραξε και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) και πειραματίστηκε επιτυχώς με νέα ψηφιακά μέσα οργανώνοντας το πρώτο διαδικτυακό “Χριστουγεννιάτικο Χωριό” το οποίο παρακολούθησαν χιλιάδες τηλεθεατές στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο.

Μετά την εμπειρία αυτή το “Θέατρο Πήγασος” και η ΕΟΔνΠ αποφάσισαν να προσφέρουν σε όλα τα παιδιά, 12 ψηφιακές αφηγήσεις παραμυθιών από επαγγελματίες ηθοποιούς, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, μέσα από τους χώρους του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Τα παραμύθια θα είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών το κάθε ένα και θα μεταδίδονται μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΕΟΔνΠ για 12 συνεχόμενες εβδομάδες, κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι. Θα μπορεί κανείς να τα παρακολουθήσει δωρεάν, όμως, οι ηθοποιοί και οι άνθρωποι της ΕΟΔνΠ ζητούν από τους πολίτες, προαιρετικά, να προσφέρουν βρεφικά γάλατα σε σκόνη No 2 και 3 ή pampers No. 3, 4, 5, 6 για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου τα οποία θα μπορεί κανείς να τα αφήνει στην είσοδο του Καπνικού Σταθμού, καθημερινά μεταξύ 10:00 και 14:00.

Η πρώτη αφήγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, στις 12:00 το μεσημέρι.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ομάδας www.otoposmou.gr και στο facebook του θεάτρου Πήγασος.