Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας: Διοργανώνει αύριο συνάντηση φοιτητών για το συντονισμό του αγώνα

81

Η Επιτροπή Φοιτητών Πιερίας καλεί σε συνάντηση των φοιτητών στην Κατερίνη τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. για το συντονισμό των αγωνιστικών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα.

Στο κάλεσμά της αναφέρει: «Χαιρετίζουμε τις μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Οι χιλιάδες φοιτητές πλημμυρίσαμε τους δρόμους από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, ταράξαμε συθέμελα όλη τη χώρα! Το μήνυμά μας ακούστηκε πεντακάθαρα: το νομοσχέδιο – έκτρωμα δεν θα εφαρμοστεί, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τώρα μέτρα προστασίας της υγείας και των σπουδών μας.

Ο αγώνας για να μείνει ο νέος νόμος – που έχει ήδη καταδικαστεί από τους φοιτητές – στα χαρτιά, τώρα πρέπει να δυναμώσει. Παράλληλα, μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που έκλεισαν τα πανεπιστήμια οι φοιτητές φωνάζουν ηχηρά προς την κυβέρνηση ΩΣ ΕΔΩ! Πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, να εξασφαλισθεί μόρφωση και υγεία για κάθε φοιτητή.

Μπροστά σε όλα αυτά δεν καθόμαστε με “σταυρωμένα τα χέρια”. Οι φοιτητές που κινητοποιηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα στην Κατερίνη θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί γνωρίζουμε πως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Απαιτούμε να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καμία εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, απόσυρση όλων των κατηγοριών για τους συλληφθέντες μέλη φοιτητικών συλλόγων, καμία ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων με των πανεπιστημίων, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους, την απόσυρση των σχεδιασμών για ενιαία ψηφοδέλτια και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Συζητάμε και οργανώνουμε: Την ανυπακοή στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη! Τις διεκδικήσεις για το άνοιγμα των σχολών μας! Απαιτούμε να γίνουμε φοιτητές ξανά! Ο νέος νόμος θα μείνει στα χαρτιά!».