Το Επιμελητήριο Πιερίας προχωρά στη διερεύνηση κατάλληλου μελετητή για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την αξιοποίηση του Ολύμπου

159

Χατζηχριστοδούλου: «Μια τέτοια μελέτη θα είναι παρακαταθήκη για τον τόπο μας και βάση για την ανάπτυξη του τουρισμού σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα»

 

Στη διερεύνηση κατάλληλου μελετητή για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την αξιοποίηση του Ολύμπου προχωρά το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνέχεια της συνάντησης του προέδρου Ηλία Χατζηχριστοδούλου και του Γ. Γραμματέα Θανάση Κόκκινου με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, παρουσία και του βουλευτή Πιερίας Σάββα Χιονίδη.

Το θέμα συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ του Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωση τα μέλη του Δ.Σ για το περιεχόμενο της συνάντησης με τον κ. Θεοχάρη στο πλαίσιο της οποίας το Επιμελητήριο Πιερίας έλαβε το «πράσινο φως» από τον υπουργό Τουρισμού για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την προοπτική και τους τρόπους αξιοποίησης του Ολύμπου.

«Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και το Επιμελητήριο θα κάνει την αρχή μέσω μιας μελέτης που θα συνεκτιμά όλα τα δεδομένα και θα αξιοποιεί επιμέρους επιστημονικούς κλάδους για την εξαγωγή συγκεκριμένων συμπερασμάτων σχετικά με το πώς μπορεί ο Όλυμπος να δημιουργήσει αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο μας αλλά και ευρύτερα για όλη τη Βόρεια Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Τόνισε ακόμη ότι ο υπουργός Τουρισμού υπήρξε ιδιαίτερα ενθαρρυντικός σχετικά με την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου δίνοντας το «πράσινο φως» για την εκπόνηση μιας τόσο χρήσιμης, αν όχι απαραίτητης, μελέτης για το τουριστικό προϊόν της Πιερίας και συνολικά της Βόρειας Ελλάδας. Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει την προσπάθεια του Επιμελητηρίου.

«Αυτή η μελέτη μπορεί να γίνει το εργαλείο και η βάση για τις περαιτέρω ενέργειες και θα αποτελέσει την παρακαταθήκη του σημερινού Δ.Σ του Επιμελητηρίου για τον τόπο μας», ανέφερε ακόμη ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ