Προς γενικό lockdown οδεύει η Ιταλία

618

“Θα ζητήσω από τον Ιταλό υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα να κηρύξει σε γενικό λοκντάουν όλη την Ιταλία”, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλός του, καθηγητής Βάλτερ Ριτσιάρντι. “Επείγει να αλλάξουμε στρατηγική για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Χρειάζεται ένα γενικό, πανιταλικό λοκντάουν συγκεκριμένης διάρκειας, που να συμπεριλαμβάνει και το κλείσιμο των σχολείων”, πρόσθεσε ο Ριστιάρντι.

Ο Ιταλός καθηγητής προληπτικής ιατρικής εκτιμά, επίσης, ότι “πρέπει να ενισχυθεί η διαδικασία εμβολιασμού και ιχνηλάτησης των επαφών”. Τάσσεται, δε, και κατά της επαναλειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων, διότι “αυτή την στιγμή δεν μπορούν να ξανανοίξουμε τομείς και δραστηριότητες που προκαλούν συνωστισμό”.

Οι τελικές αποφάσεις, πάντως, θα πρέπει να ληφθούν από τον υπουργό Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και τον νέο πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι. Οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη, πάντως, και το ότι τρία από τα συνολικά έξι κόμματα που μετέχουν στην νέα κυβέρνησή (η Λέγκα, η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και η Ζωντανή Ιταλία του Ματέο Ρέντσι) ζητούν να συνδυαστεί η προστασία της ασφάλειας των πολιτών, με την στήριξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ