Δήμος Κατερίνης: Δήλωση απάντηση του Γιώργου Νταντάμη στις αναφορές του ΚΙΝΑΛ Πιερίας

253

Με όραμα και σχέδιο για έναν καλύτερο Δήμο Κατερίνης που μας αξίζει, θέτοντας γερές βάσεις ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία για την Κατερίνη και τους πολίτες της, ο συνδυασμός μας «Ανανέωση τώρα» προχώρησε σε μία ρεαλιστική, πολιτική, αυτοδιοικητική προγραμματική σύγκλιση – συνδιοίκηση με τον συνδυασμό «Εκκίνηση» του κ. Κώστα Κουκοδήμου.

Την επιλογή μας αυτή τη θέσαμε στην κρίση των συνδημοτών μας, πριν τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι οποίοι την επιδοκίμασαν με την ψήφο τους. Η επιταγή του νόμου άλλωστε κατέστησε απαραίτητη αυτή την ενέργεια, εφόσον αυτό είναι και το πνεύμα της απλής αναλογικής.

Το έως σήμερα έργο μας δικαιώνει την επιλογή αυτή και θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε προκειμένου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας για έναν Δήμο ανοιχτό και δημοκρατικό, έναν Δήμο πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης και δράσης, έναν Δήμο ανάπτυξης για όλους τους δημότες, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον ευρύτερα.

Παράλληλα, το πολυεπίπεδο έργο που ήδη έχει γίνει μέσα από τη συνδιοίκηση, καθώς και αυτό που θα παραχθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου.

Απέναντι μας, με κείμενο που φέρει την υπογραφή της ΝΕ Πιερίας του ΚΙΝΑΛ, το οποίο μάλιστα τεχνηέντως δεν συνοδεύεται από τις αντίστοιχες υπογραφές και φωτογραφίες (ούτε καν του διορισμένου Γραμματέα), έχουμε πεμπτοφαλλαγίτες, που προεκλογικά, όχι μόνο δεν μας στήριξαν αλλά ήταν εναντίον μας. Οι κύριοι αυτοί ακόμα αδυνατούν να αποδεχθούν το γεγονός ότι είμαστε στη συνδιοίκηση του Δήμου, καθώς αγωνίστηκαν με κάθε μέσο ακριβώς για το αντίθετο. Τον ρόλο τον οποίο διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν γνωρίζουμε πολύ καλά.

Εάν το Κίνημα Αλλαγής και η Νομαρχιακή του Επιτροπή εκπροσωπείται από ανθρώπους διορισμένους, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα κελεύσματα της τοπικής κοινωνίας, η καλύτερη υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν στον συγκεκριμένο χώρο είναι να αποχωρήσουν, αλλιώς προσβάλλουν το ήθος και τις αξίες του χώρου. Ο Δήμος Κατερίνης άλλωστε μπορεί να είναι μεγάλος, η κοινωνία μας όμως είναι μικρή, συνεκτική και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Ο συνδυασμός μας, ανεξάρτητος, ακηδεμόνευτος, πολύχρωμος, γνώστης των θεμάτων με προτάσεις και λύσεις, με τα αυτοδιοικητικά στελέχη μας να είναι φορείς και αγωγοί αξιακού φορτίου, που αποτυπώνεται στη διαδρομή τους, θα συνεχίσει μέσα από την παρούσα συνδιοίκηση, να υπηρετεί τον τόπο με δημοκρατία, αλληλεγγύη και διαφάνεια. Με σεβασμό στους πολίτες και σε κάθε θεσμικό, δημοκρατικό και συμμετοχικό επίπεδο.

 

Γιώργος Νταντάμης

Αντιδήμαρχος Δήμου Κατερίνης/

Αναπληρωτής Δημάρχου