Η Π.Ε. Πιερίας σε άμεση ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της “Μήδειας”

260

Σοφία Μαυρίδου:  Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, έτοιμη να αντιμετωπίσει τη «ΜΗΔΕΙΑ».

Σύμφωνα με το ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ της ΕΜΥ, προβλέπεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) από τα δυτικά και τα βόρεια, που βαθμιαία την Κυριακή (14-02-2021) θα επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά, τις πυκνές χιονοπτώσεις, την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και μεγάλης διάρκειας παγετό, σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, βρίσκεται για ακόμα μία φορά σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα επιπέδου «κόκκινου συναγερμού» με όλα τα στελέχη και τα μηχανήματα να βρίσκονται σε απόλυτη και άμεση ετοιμότητα, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που αναμένουμε να πλήξει την Πιερία, τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Επίσης, η Π.Ε. Πιερίας, συνιστά σε όλους τους οδηγούς να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας οχημάτων κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, μπορείτε να συμβουλεύεστε και το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr] και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS), καθώς και το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [www.civilprotection.gr].