Συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού είχαν οι Χατζηχριστοδούλου – Χιονίδης – Κόκκινος

184

Δέσμευση του υπουργού για την έγκαιρη εκπόνηση συγκεκριμένων πρωτοκόλλων ενόψει της τουριστικής περιόδου

Το Επιμελητήριο Πιερίας έλαβε το «πράσινο φως» για την εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση του Ολύμπου 

Τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη επισκέφθηκαν από κοινού το μεσημέρι της Τρίτης 9/2/21 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο Γ. Γραμματέας Θανάσης Κόκκινος, συνοδευόμενοι από το βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Χιονίδη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι σοβαρές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στο τουριστικό προϊόν της Πιερίας το περασμένο καλοκαίρι και κυρίως τα προβλήματα που προκλήθηκαν στα βόρεια σύνορά μας ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη φέτος να εκπονηθούν έγκαιρα συγκεκριμένα πρωτόκολλα σύμφωνα με τα οποία  οι τουρίστες θα επισκέπτονται τη χώρα.

Παράλληλα ο κ. Χατζηχριστοδούλου έθεσε υπόψη του κ. Θεοχάρη τα συμπεράσματα της πρόσφατης έρευνας που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Πιερίας σχετικά με τη δραματική πτώση στον κύκλο εργασιών των ενοικιαζομένων δωματίων στο νομό Πιερίας, δεδομένο που αποτυπώνει και αριθμητικά το μέγεθος του προβλήματος. Επιπλέον παρέδωσε στον υπουργό γραπτό κείμενο με συγκεκριμένες προτάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Όπως τόνισαν οι τρεις εκπρόσωποι της Πιερίας, οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νομό δεν θα αντέξουν άλλο ένα χαμένο καλοκαίρι και είναι θέμα βιωσιμότητας των επιχειρήσεών τους η έγκαιρη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων που θα καθορίσουν το πλαίσιο λειτουργίας του τουρισμού κατά το φετινό καλοκαίρι.

Επιπλέον αναφέρθηκαν στην τεράστια ζημία που έχουν υποστεί τα τουριστικά γραφεία με μηδενικούς τζίρους από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα παραμένοντας, την ίδια στιγμή, σε διαρκή αβεβαιότητα σε σχέση με το σχεδιασμό της επικείμενης περιόδου.

Παράλληλα, ύστερα από πρόταση του κ. Χατζηχριστοδούλου, το Επιμελητήριο Πιερίας έλαβε το «πράσινο φως» για την εκπόνηση μελέτης σχετικά με την προοπτική αξιοποίησης του Ολύμπου σε άμεση σύνδεση με την τουριστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει την προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχάρης στάθηκε ιδιαίτερα στο πόρισμα της έρευνας του Επιμελητηρίου χαρακτηρίζοντάς το πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη νέα πραγματικότητα.

Ο υπουργός αναγνώρισε τα διαχειριστικά προβλήματα που προέκυψαν πέρυσι με το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων διαβεβαιώνοντας τους εκπροσώπους της Πιερίας ότι ο σχεδιασμός για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου θα γίνει έγκαιρα γνωστός και ξεκάθαρος προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες αστοχίες μπορεί να κοστίσουν στην επισκεψιμότητα της Πιερίας.