Δεν σας απαλλάσσει η δωρεά  κ. Δήμαρχε…. και άλλα πολλά….

220

Την προηγούμενη εβδομάδα στο διοικητικό συμβούλιο του δημοτικού ραδιοφώνου ο πρόεδρος κ. Γκούνας μας πληροφόρησε ότι ο δήμαρχος προέβη σε δωρεά 6.000€ για την αγορά νέας κεραίας, έτσι ώστε να μπορέσει να εκπέμπει το δημοτικό ραδιόφωνο λόγω μη λειτουργίας και της παλιάς εφεδρικής.

Ως μέλος Δ.Σ. του δημοτικού ραδιοφώνου χαιρετίζω αυτή την πράξη σας διότι διαφορετικά θα μπορούσαμε να είχαμε οδηγηθεί ακόμη και στο κλείσιμο του ραδιοφώνου. Αν θέλατε να βοηθήσετε το δημοτικό ραδιόφωνο θα μπορούσατε, πχ να αποφεύγατε να μεταφέρετε το ΚΕΠ σε χώρο που θα πληρώνει ο Δήμος 1.250 Ευρώ / μήνα και έτσι θα μπορούσε ο Δήμος να δώσει στο ραδιόφωνο τις 6.000 Ευρώ και να γλυτώσει και άλλες 9.000 τους επόμενους 12 μήνες.

Πάντως έστω και έτσι δόθηκε μία προσωρινή λύση αποφεύγοντας ένα γεγονός που θα ήταν λυπηρό τόσο για τους δημότες όσο και για μένα τον ίδιο ως μέλος του Δ.Σ., το κλείσιμο του δημοτικού ραδιοφώνου.

Έστω και έτσι, αυτή η δωρεά δεν σας απαλλάσσει από τις υποχρεώσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. 

Έχει περάσει σχεδόν 1,5 χρόνος συνδιοίκησης με τον κ, Νταντάμη και έχουν συσσωρευτεί τον τελευταίο καιρό πολλά θέματα τα οποία απασχολούν εκατοντάδες συνδημότες μας (όπως και οι ίδιοι μου λένε): Οι πολλές απευθείας αναθέσεις, οι αγορές διαφόρων προϊόντων με αυξημένες τιμές, τα αδικαιολόγητα έξοδα (όπως η προαναφερθείσα μεταφορά των ΚΕΠ, που ενώ ήταν εγκατεστημένα σε δημόσια κτήρια τώρα θα πληρώνουμε 1250€/μήνα+έξοδα για έναν χώρο που δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους δημότες λόγω έλλειψης πάρκιγκ) και δεκάδες άλλα.

Επίσης εδώ και αρκετούς μήνες έχουν πληθύνει τα παράπονα από δημότες που έχουν προβλήματα και αιτήματα για κράσπεδα, πεζοδρόμια ή ασφαλτοστρώσεις. Άνθρωποι που αιτήθηκαν σωστά και δίκαια, βλέπουν να γίνονται έργα στην περιοχή τους αλλά οι ίδιοι να αγνοούνται και καταγγέλλουν ότι λειτουργείτε μόνο για τους ανθρώπους που είναι κοντά στον στενό σας μηχανισμό.

Εμείς προτείνουμε να αλλάξει αυτή η λανθασμένη νοοτροπία, να μπουν προτεραιότητες και επιτέλους να γίνουν έργα όχι με κριτήριο του «ποιος με ψήφισε» αλλά με κριτήριο του «πώς θα αναβαθμίσω μία περιοχή».

Δεν είμαστε άλλωστε στην αρχή, πλέον είχατε χρόνο για να δείξετε τις προθέσεις σας. Για αυτό και ζητούμε επιτέλους από τη διοίκησή σας να βάλετε ως προτεραιότητα την έναρξη έργων ουσίας, π.χ. ενεργειακά αυτόνομα δημόσια κτήρια και σχολεία (όπως έχει προτείνει ο συνδυασμός μας), επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές και πολλά άλλα που θα αλλάξουν την ταυτότητα της πόλης και θα εξοικονομήσουν πόρους, έτσι ώστε το κέρδος να γίνει ανταποδοτικό προς όφελος των δημοτών.

Εύχομαι στον υπόλοιπο χρόνο της θητείας σας να μας εκπλήξετε θετικά έτσι ώστε στο τέλος της τετραετίας οι συνδημότες να μην ακούσουν μόνο «θα» και κατηγορίες για τους προηγούμενους, αλλά να δουν και έργο ουσίας, κάτι που σήμερα απουσιάζει από τον Δήμο Κατερίνης.

 

Με εκτίμηση Μιχάλης Γεωργιάδης

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό ” Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα”

Μέλος Δ.Σ. του δημοτικού ραδιοφώνου Κατερινης