Δήμος Κατερίνης: Συνεχίζεται το πρόγραμμα μείωσης απορριμμάτων και εξοικονόμησης χρημάτων

279

Σε συνέχιση και επέκταση του προγράμματος μείωσης απορριμμάτων αλλά και εξοικονόμησης χρημάτων, που με εντολή του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή Κατερίνης, τοποθετήθηκαν στην πόλη δέκα νέοι κάδους συλλογής ενδυμάτων, υποδημάτων αλλά, τώρα, και παιχνιδιών που δεν χρησιμοποιούνται. Η τοποθέτηση έγινε σε διάφορα σημεία της πόλης ενώ από τις επόμενες ημέρες αναμένεται η τοποθέτηση δώδεκα επιπλέον κάδων (σύνολο 22).

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Πρόκειται για κάδους που υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Γιώργου Κυριακίδη, τοποθετήθηκαν: Στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας, στο 16ο Δημοτικό, στο 13ο Δημοτικό, στο Πάρκο της συνοικίας Καταφυγιωτών, στο Υδραγωγείο, σε σημείο απέναντι από το ΚΤΕΛ, στον Σβορώνο, στη Δ.Ο.Υ. Κατερίνης, στην οδό Ενιπέα στο Μυλαύλακο, καθώς επίσης και στα Κοιμητήρια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι κάδοι που τοποθετήθηκαν έξω από σχολεία, με σκοπό, ιδιαίτερα τη συλλογή παιχνιδιών (πρόκειται για επέκταση του προγράμματος σε έναν επιπλέον τομέα αντικειμένων προς συλλογή), είναι κάδοι ιδιαίτερης κατασκευής ώστε να είναι φιλικοί προς τα παιδιά, δεδομένου ότι έχουν οπτική χαρούμενης παιδικής φατσούλας.

Τα ογκομετρικά και οικονομικά στοιχεία που αφορούν στο πώς ανταποκρίθηκαν οι δημότες της Κατερίνης από την έως τώρα χρήση αυτών των κάδων, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων μέσω αυτών των ειδικών κάδων που από το προηγούμενο διάστημα είχαν τοποθετηθεί στην πόλη. Συγκεκριμένα, μέχρι 31/12/2020 (δηλαδή, μέχρι πριν από έναν μήνα), συλλέχθηκαν 65 τόνοι ενδυμάτων και υποδημάτων!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ.

Για τη συνέχιση και επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης ενδυμάτων, υποδημάτων και παιχνιδιών στην Κατερίνη, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, επισημαίνει: «Μέσα από τη λειτουργία αυτού του πολύ επιτυχημένου προγράμματος συλλογής ενδυμάτων, υποδημάτων και παιχνιδιών, υπάρχει ένα διπλό όφελος.

Αφενός μεν, ένας πολύ μεγάλος όγκος ενδυμάτων και υποδημάτων αξιοποιείται και δεν καταλήγει σε χώρους ταφής απορριμμάτων, άρα λιγότερα απορρίμματα δέχεται το περιβάλλον. Αφετέρου δε, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλους μας, υπάρχει σημαντικό οικονομικό όφελος υπέρ του Δήμου και των δημοτών του, αφού ο Δ.Κατερίνης εξοικονομεί χρήματα που θα έδινε για μεταφορά και ταφή αυτών των απορριμμάτων στο περιβάλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω τους δημότες μας που συνεχώς ανταποκρίνονται σ’ αυτό το πρόγραμμα ανακύκλωσης ενδυμάτων, υποδημάτων και παιχνιδιών, με αποτέλεσμα να έχουν συλλεχθεί, έως 31/12/2020, 65 τόνοι ενδυμάτων και υποδημάτων. Το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ επιτυχημένο χάρη σ’ αυτούς. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που όχι μόνο διατηρούμε αυτό το ειδικό πρόγραμμα ανακύκλωσης αλλά και το επεκτείνουμε τόσο ως προς νέα αντικείμενα συλλογής, όσο και προς νέα σημεία της πόλης».