Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας  με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο που αφορά στη διοργάνωση γάμων και βαπτίσεων

209

Tα σοβαρά προβλήματα που απειλούν ακόμη και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους εξαιτίας των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης ανέλυσαν στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κλάδο του λιανεμπορίου που αφορά στη διοργάνωση τελετών γάμων και βαπτίσεων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4/2 οι επαγγελματίες τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει ειδική μέριμνα για τη στήριξη του κλάδου τους καθώς, όπως επισήμαναν, η δραστηριότητά τους επηρεάζεται άμεσα από τους περιορισμούς που ισχύουν στις εκκλησίες τον τελευταίο χρόνο.

Με δεδομένο ότι από την αρχή της πανδημίας ισχύουν αυστηρότατοι περιορισμοί στον αριθμό των καλεσμένων (έως 9 άτομα) στα μυστήρια και στις δεξιώσεις, η πτώση στον κύκλο εργασιών των συγκεκριμένων επιχειρήσεων είναι κατακόρυφη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη του προέδρου του Επιμελητήριου.

«Επί της ουσίας, το ότι  ανοίγουμε τα μαγαζιά μας όταν αίρεται το lockdown δεν σημαίνει αυτόματα ότι αυξάνονται τα έσοδά μας αφού οι περιορισμοί που αφορούν στις εκδηλώσεις και τα μυστήρια παραμένουν ως έχουν» ανέφεραν οι επαγγελματίες.

Τόνισαν ακόμη ότι λόγω αυτής της κατάστασης είναι αντιμέτωποι και με τον αθέμιτο ανταγωνισμό που ενισχύει η παράνομη δραστηριότητα στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναγνώρισε την ιδιάζουσα περίπτωση των συγκεκριμένων επαγγελματιών και δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου, άμεσα, να γνωστοποιηθεί το πρόβλημα στα αρμόδια υπουργεία. Την ίδια στιγμή το Επιμελητήριο επεξεργάζεται συγκεκριμένες προτάσεις για την στήριξη του κλάδου.

Εξάλλου, ο κ. Χατζηχριστοδούλου έθεσε στη διάθεση των επαγγελματιών τη νομική υπηρεσία του Επιμελητηρίου προκειμένου να υποστηριχθεί η προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει για δημιουργία σωματείου.