Sic transit Gloria mundi : “καθ΄ ότι η ανθρώπινη δόξα είναι προσωρινή”

312

Του Ηλία Χρυσικού*

Έτσι, γράφω δύο αράδες για φίλους -σε εισαγωγικά και μη- αυτοδιοικητικούς, κάποιους τους οποίους εκτιμώ για την εντιμότητα και το ήθος τους, αλλά και κάποιους άλλους που απεχθάνομαι, για τον καιροσκοπισμό, την μικροπρέπεια τους αλλά και τα πολλά ψέματα που είπαν και λένε.

Και επειδή η ζωή συνεχίζεται…τα “καλά” μας παιδιά, καθημερινά επιβεβαιώνουν πόσο διχαστικοί, εριστικοί, αλαζόνες και αμετανόητοι είναι… Αναρωτιέμαι λοιπόν το εξής: “Δεν υπάρχει κάποιος, έστω ένας, από τους δεκάδες συμβούλους και παρατρεχάμενους, να τους ”ξεσκουντήσει” λίγο”; Να τους ενημερώσει καλοπροαίρετα βρε αδελφέ, πως ο κόσμος -έστω και αργά-, “ξυπνά” και τους αποδοκιμάζει για κάποιες από τις επιλογές τους;

Και μπορεί να είναι νωρίς για κριτική, μετά από δύο χρόνια διοίκησης, αλλά προσωπικά το έχω πει και το έχω γράψει πολλές φορές, ότι καλό τους κάνουμε με την καλοπροαίρετη κριτική μας και μέσα από τον δημόσιο διάλογο, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Και επειδή πολλά ακούω και τα περισσότερα είναι δυσάρεστα και επειδή ο χρόνος περνά σαν “ριπή οφθαλμού”, πιστεύω ότι άδοξα θα τελειώσει και το δικό τους “ταξίδι” στη μεταφυσική σφαίρα που ζουν.

Ένα “ταξίδι”, που “πλήρωσαν” πανάκριβα κατά την διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και που θα “πληρώσουν” στο τέλος της θητείας τους, με άδοξο τρόπο, εάν δεν αλλάξουν ρότα.

”Sic transit Gloria mundi” λοιπόν. Η Λατινική φράση που υπενθυμίζει με μια δόση πικρίας, την προσωρινότητα της γήινης δόξας.

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr