Τζιτζικώστας κατά Γεωργιάδη για την εστίαση: «Λίγη σοβαρότητα και λίγος σεβασμός δεν βλάπτουν…»

304

Δηκτικός ήταν ο σχολιασμός του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών, που θέλουν συμβολικά “να παραδώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους”.

Οχι μόνο δεν κάλυψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη, αλλά τον “άδειασε” με ένα πολύ αιχμηρό σχόλιο κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στον Σκάι.

“Αυτές οι δηλώσεις δεν βοηθούν. Αδικούν την προσπάθεια της κυβέρνησης. Λίγη περισσότερη σοβαρότητα και λίγο περισσότερος σεβασμός σε αυτούς που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα δεν θα έβλαπτε”, είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι “μόνη μας ασπίδα για την προστασία από τον κοροναϊό είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός. Για τα εμβόλια ξέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν. Αν δεν τηρούμε ούτε τα μέτρα, νομοτελειακά θα έρθουν αυστηρότερα” και πρόσθεσε σε σχέση με τις μεταλλάξεις: “Μας ανησυχούν. Ειδικά η νοτιοαφρικανική, το πρώτο κρούσμα της οποίας εντοπίστηκε στον ιερέα, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει αυτή η παράμετρος να μας κάνει ακόμη προσεκτικούς”