Κώστας Κουκοδήμος : “ας αφήσουμε το δήμο να αναπνεύσει, να σταθεί στα πόδια του, να νοιώσει δυνατός”

195
Σε δημοσίευμά του στον λογαριασμό του στο facebook, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, δίνει την δική του εξήγηση για τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών.
Η προσπάθεια να μηδενίσει κάποιος το έργο ή την αξία όσων συμβαίνουν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο δήμο Κατερίνης, αποτελεί ίσως τον μόνο τρόπο προσωπικής ανέλιξης ή προβολής για κάποιους. Ως ένα βαθμό απολύτως κατανοητό.
Εύκολα ο καθένας μπορεί να ασκήσει κριτική, να πει το άσπρο-μαύρο, να «βλέπει» σκιές, να ακούει «φωνές», να βλέπει «συνωμοσίες» και να αναλώνεται σε πρόχειρες και εύκολες διαπιστώσεις ή ανεδαφικές καταγγελίες.
Το δημοτικό συμβούλιο που θεωρητικά τουλάχιστον θα μπορούσε να μετατραπεί σε χώρο ανταλλαγής και σύνθεσης απόψεων και κυρίως κατάθεσης προτάσεων και ιδεών, δεν έχει μέχρι σήμερα, ενάμιση χρόνο τώρα, λειτουργήσει ως σημείο διαλόγου γι’ αυτούς τους λίγους.
Απαξιώνουν το θεσμό και τα όργανα λειτουργίας του Δήμου. Προτιμούν τις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αρθρώνουν λόγο μόνο όταν δεν έχουν τον αντίλογο και επιχειρούν να δηλητηριάσουν μια ολόκληρη πόλη με τις προσωπικές τους φοβίες και ανασφάλειες. Τα βλέπουν όλα «μαύρα», «σκοτεινά» και «ύποπτα».
Δεν είναι πολλοί. Πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις που είναι όμως ικανές να δημιουργήσουν την αίσθηση της μιζέριας, της απαξίωσης του δήμου και των ανθρώπων που υπηρετούν τους δημότες. Και είναι πραγματικά λυπηρό. Δηλητηριάζουν την ίδια την κοινωνία.
Απομονωμένοι και μόνοι, αυτοί οι λίγοι, συνεχίζουν να πολιτεύονται με τον ίδιο ανώφελο για την πόλη και τους δημότες τρόπο. Αποδεικνύεται πως δεν θα μπορούσαν να είναι ωφέλιμοι για τον τόπο αλλά μόνον για τον εαυτό τους. Γι’ αυτό και ήδη έχουν «περιθωριοποηθεί» …γενικά και ειδικά.
Ας αφήσουμε το δήμο να αναπνεύσει, να σταθεί στα πόδια του, να νιώσει δυνατός κι ας γίνουμε πραγματικά χρήσιμοι σε όσους μας εμπιστεύτηκαν αξιώματα και ρόλους πριν από μόλις ενάμιση χρόνο.