Κατερίνη: «Καμπάνα» σε εν ενεργεία αντιδήμαρχο για απάτη σε βάρος αγοραστών παραθαλάσσιου ακινήτου

733

Φυλάκιση 20 μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης σε αντιδήμαρχο της Πιερίας, που κατηγορήθηκε για απάτη σε βάρος αγοραστών παραθαλάσσιου ακινήτου. Το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή από τα 2 χρόνια φυλάκισης που είχε επιβάλλει, ενώ πλέον ο αντιδήμαρχος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο έκπτωσής του.

Ο αντιδήμαρχος δικάστηκε καθώς τον Δεκέμβριο του 2014 πούλησε ακίνητο με κτίσμα σε παραθαλάσσια περιοχή σε ζευγάρι αντί του ποσού των 50.000 ευρώ. Τις διαδικασίες ολοκλήρωσε μεσιτικό γραφείο ιδιοκτησίας συγγενή του αντιδημάρχου, στον οποίο επίσης επιβλήθηκε η ίδια ποινή των 20 μηνών φυλάκισης, με τριετή αναστολή για την απάτη. Ωστόσο, όπως τονίστηκε και στο δικαστήριο, οι αγοραστές πληροφορήθηκαν αφού έδωσαν τα χρήματα, πως το ακίνητο είχε βάρη και συγκεκριμένα είχε προσημειωθεί για το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

«Θα ήμουν ανόητη να αγόραζα τέτοιο κτήμα ενώ είχε υποθηκευτεί για τόσα χρήματα», είπε στο δικαστήριο η γυναίκα που το αγόρασε και ήθελε μαζί με τον σύζυγό της να ζήσουν για πάντα σε μία παραθαλάσσια περιοχή της Ελλάδας, μετακομίζοντας από την Αγγλία όπου ζούσαν. Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους, που δικάστηκαν διά πληρεξουσίου συνηγόρου, ισχυρίζονται ότι οι αγοραστές γνώριζαν τα βάρη του ακινήτου, τους είχε γνωστοποιηθεί και δέχτηκαν να το αγοράσουν.

Μετά την έκδοση της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, ήδη η εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης κίνησε διαδικασίες για να ενημερωθούν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές για την καταδίκη του αντιδημάρχου και να επιβληθούν τα πειθαρχικά μέτρα. Θεωρείται βέβαιο πως ο ίδιος θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση.

Πηγή