Ίδρυμα Ωνάση: Ζωντανά από τον Όλυμπο – Η νέα σειρά podcast είναι στον αέρα

266

Το Live from Mount Olympus, μια ηχητική περιπέτεια για όλους, είναι σε σκηνοθεσία της Rachel Chavkin, που τιμήθηκε με το βραβείο Tony καλύτερης σκηνοθεσίας μιούζικαλ το 2019 για το Hadestown και έλαβε διακρίσεις το 2017 για το Natasha, Pierre and the Great Comet of 1812, και του Zhailon Levingston, ο οποίος αυτή την περίοδο συμμετέχει στη σκηνοθετική ομάδα του Tina: The Tina Turner Musical στο Μπρόντγουεϊ.

«Οι ηχογραφήσεις ήταν μια πολύ ευχάριστη διαδικασία για την ομάδα, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο», δήλωσε η Rachel Chavkin, συν-σκηνοθέτρια. «Δεν λείπει η ελαφρότητα αλλά και το βάθος. Και πιστεύω ότι η χαρά που νιώθαμε κατά τη δημιουργία θα μεταδοθεί σε ακροατές κάθε ηλικίας, καθώς αυτές οι παλιές ιστορίες αποκτούν νέα πνοή.»

«Ήταν πραγματικά ένα δώρο που μπορέσαμε, σε μια εποχή απομόνωσης λόγω Covid, να επισκεφτούμε κόσμους νέους και παλιούς, χάρη στο μοναδικό δώρο της φαντασίας και της προθυμίας όλων να συνεισφέρουν με την αισιοδοξία και τη χαρά τους στο πρότζεκτ», είπε ο Zhailon Levingston, συν-σκηνοθέτης. «Ελπίζω να αγγίξει όποιον νεαρό ακροατή το ακούσει.»

Η ηχητική περιπέτεια έξι επεισοδίων για παιδιά προεφηβικής ηλικίας ζωντανεύει τον αρχαιοελληνικό μύθο του Περσέα

Όταν ο νεαρός Περσέας, τον οποίο ερμηνεύει ο ηθοποιός Divine Garland, δίνει μια παράτολμη υπόσχεση να σώσει τη μητέρα του από τα νύχια ενός κακού βασιλιά, πρέπει να βάλει πλώρη για μια επικίνδυνη αποστολή. Ο Ερμής, ο θεός της τύχης και των κλεφτών, με τη φωνή του βραβευμένου με Tony ηθοποιού André De Shields (the TEAM, Hadestown· The Wiz), αφηγείται αυτή την ιστορία τρομακτικών τεράτων, πανίσχυρων θεών και ενός γενναίου κοριτσιού που θα αλλάξει τη ζωή του Περσέα για πάντα. Εξάπτοντας τη φαντασία μέσα από την υποβλητική δράση και τον εμβυθιστικό ήχο, το podcast εξερευνά επίσης τα διαχρονικά ζητήματα των πολύπλοκων οικογενειών, της αγάπης, και του να ανακαλύπτεις όχι μόνο ποιος είσαι, αλλά και τι μπορείς να κάνεις.

«Το Live from Mount Olympus είναι ένα έπος θνητών και θεών, αλλά πάνω απ’ όλα είναι μια ιστορία γεμάτη πανανθρώπινες αλήθειες με τις οποίες ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι στις ζωές μας, ιδιαίτερα όσο μεγαλώνουμε», είπε η Michelle Smawley, εκτελεστική παραγωγός του TRAX του PRX. «Στο TRAX, πιστεύουμε ότι τα podcast έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν περιπετειώδη ψυχαγωγία σε ακροατήρια προεφηβικής ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα συνάδουν με τα βιώματά τους και τα βοηθούν να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα Ωνάση και με αυτή την καταξιωμένη και πολύ συμπεριληπτική ομάδα δημιουργών, για να παρουσιάσουμε στα παιδιά προεφηβικής ηλικίας ένα σόου που παρόμοιό του δεν έχουν ξανακούσει.»

Το Live from Mount Olympus είναι διαθέσιμο δωρεάν (on demand) σε διάφορες πλατφόρμες podcast, όπως οι Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify και Stitcher, και διαδικτυακά στο TRAX.fm.