Τι είναι ο καιρός τύπου «Π» που έρχεται στην Ελλάδα

245

Από αύριο θα αρχίσει να δημιουργείται στην Ελλάδα το σύστημα καιρού τύπου «Π», σύμφωνα με προβλέψεις.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα θα έχουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη και χιονοπτώσεις στα ορεινά αυτών των περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Θράκη.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ότι σήμερα αναμένονται χιονοπτώσεις στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και βροχές στα πιο νότια τμήματα.

Όσο για τον καιρό τις επόμενες μέρες, ο κ. Μαρουσάκης τόνισε ότι από αύριο «θα αρχίσουν να μας επισκέπτονται διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά» τα οποία θα περνούν από τα βόρεια της χώρας. Οπως εξήγησε, θα δημιουργηθεί ένας καιρός «τύπου “Π”» που σημαίνει ότι «θα έχουμε βροχοπτώσεις στα δυτικά τμήματα και το Ανατολικό Αιγαίο, με πέρασμα από τις υπόλοιπες περιοχές, με έμφαση στα κεντρικά και βόρεια».

Μέχρι την Κυριακή, κατέληξε ο μετεωρολόγος, θα έχουμε ένα καιρό συννεφιασμένο και βροχερό, με γύρισμα των ανέμων σε νοτιάδες, που θα σημάνει ότι θα έρθουν θερμότερες αέριες μάζες.

Δείτε το βίντεο:

+plus.gr