Κατερίνη – Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε ο Κ. Κουκοδήμος για τα «περί κακοδιαχείρισης»

340

Την πόρτα της Εισαγγελίας Κατερίνης πέρασε σήμερα ο δήμαρχος Κατερίνης, περνώντας στην «αντεπίθεση» για τα όσα αναφέρει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσιαμπέρας, στην επιστολή ανεξαρτητοποίσής του.

 

Ο κ. Κουκοδήμος, έφτασε στο δικαστικό μέγαρο λίγο πριν τις 11 το πρωί και για πάνω από μια ώρα βρέθηκε στο γραφείο του Εισαγγελέα. Από την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Κατερίνης είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη, εφόσον ο πρώην συνεργάτης του, δεν προσκόμιζε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει κακοδιαχείριση και κατασπατάληση δημοτικών πόρων.

Βγαίνοντας από το γραφείο του Εισαγγελέα, ο Κώστας Κουκοδήμος, έκανε δηλώσεις, επιβεβαιώνοντας αρχικά ότι ο λόγος της επίσκεψής του στο δικαστικό μέγαρο είναι οι καταγγελίες του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κατερίνης.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ανέφερε: «Κατέθεσα αίτημα στον Εισαγγελέα να κληθεί ο κ. Τσιαμπέρας και να καταθέσει τα στοιχεία, για όσα υποστηρίζει. Ο “θησαυρός είναι άνθρακας”, αφού κανένα στοιχείο δεν έχει προσκομιστεί στην Εισαγγελία ή σε άλλον αρμόδιο φορέα που ελέγχει τα οικονομικά του δήμου. Ουσιαστικά επανερχόμαστε σε ζητήματα προ έξι μηνών, όταν και πάλι είχαν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα μυθεύματα περί κατασπατάλησης των χρημάτων των δημοτών.

Ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος, έπεσε σε ολίσθημα, επαναφέροντας στην επικαιρότητα όσα γράφανε διάφορα site και blogs πριν έξι μήνες. Εκείνη η έρευνα δεν έχει αποδείξει το παραμικρό και είμαι βέβαιος ότι ούτε από αυτήν την έρευνα θα αποδειχθεί κάτι» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο κ. Κουκοδήμος, συμπλήρωσε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η εταιρεία την οποία καταγγέλλει ο συγκεκριμένος  δημοτικός σύμβουλος, έχει ζητήσει τα στοιχεία για να κινηθεί εναντίον του δικαστικά.

Σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει ο κ. Τσιαμπέρας για το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» ο δήμαρχος είπε, πως κ. Τσιαμπέρας το γνώριζε το θέμα. «Το συζητήσαμε στη δημοτική ομάδα δεν ανέφερε κάτι και μάλιστα, πρότεινε και άτομο για να προσληφθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Νομίζω ότι δεν πρέπει να κατηγορεί το πρόγραμμα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Κατερίνης.

eptanews.gr