Κατερίνη: Επιστολή παραίτησης του Π. Ιορδανίδη από την θέση του Αντιπροέδρου του ΟΠΠΑΠ

439

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κ. Φάνη Τερζόπουλο.

Κοιν. 1) Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κων/νο Κουκοδήμο.

2) Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Γεώργιο Νταντάμη).

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου του 2019, ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό <ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ> του κ. Νταντάμη. ΄Υστερα από 13 χρόνια παρουσίας της ίδιας δημοτικής αρχής στη διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, θεωρούσα άμεση ανάγκη την αλλαγή σελίδας. Ως ένθερμος υποστηρικτής αυτής της άποψης, έδωσα έναν όμορφο προεκλογικό αγώνα στο πλευρό του Γιώργου Νταντάμη. ‘ Ολη εκείνη την προεκλογική περίοδο, παρουσιάσαμε στους συνδημότες μας το πρόγραμμα μας, κυρίως όμως μία διαφορετική αισθητική και κουλτούρα, αναφορικά με τον τρόπο άσκησης της διοίκησης, που πρέπει να ακουμπάει πάνω σε συγκεκριμένο πλαίσιο Αρχών και Αξιών. Τελικά οι συνδημότες μας με την ψήφο τους μας κατέταξαν στην 3η θέση με ποσοστό 24,59 %, ‘ένα άκρως τιμητικό ποσοστό, έμφορο ευθυνών και με φανερό μήνυμα ρυθμιστικού ρόλου, στα πλαίσια της απλής αναλογικής.

Έτσι λοιπόν μεταξύ της 1ης και 2ης Κυριακής, υποστήριξα την επιλογή για αλλαγή στον Δήμο Κατερίνης. Πίστεψα στην συνεργασία με υγιείς δυνάμεις και ότι η ομάδα μας με την επιλογή μας αυτή, όπως και προεκλογικά δεσμευτήκαμε, ότι <σπάμε τα δεσμά των πελατειακών σχέσεων και ότι είμαστε εγγυητές για διαφάνεια και δημοκρατία>. Στην συνέχεια, με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής (Κουκοδήμου-Νταντάμη), αποδέχτηκα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως Αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Κατερίνης, με Πρόεδρο τον κ. Νίκο Τσιαμπέρα.

Από τις πρώτες ημέρες τις συνεργασίας μας, αντιλήφθηκα πως πρόκειται για έναν άνθρωπο με ήθος, αξιοπρέπεια, εργατικότητα και κυρίως εντιμότατο. Μέσα σε 15 μήνες έγιναν πολλά πράγματα στον Οργανισμό που δεν είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Ο κ. Τσιαμπέρας μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη, συνεργατικότητα και αίσθημα προσφοράς. Αμφότεροι {Τσιαμπέρας-Ιορδανίδης} αποδείξαμε, στο πλαίσιο της συναινετικής δημοκρατίας που παράγεται μέσα σε συνθήκες απλής αναλογικής, ότι μπορούμε να συνεργαστούμε στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος. Πιστεύω ότι η συνταγή αυτής της επιτυχούς συνεργασίας ήταν η ειλικρίνεια, η εντιμότητα, η διάθεση για προσφορά μέσα στο πλαίσιο κανόνων χρηστής διοίκησης. Αυτό ακριβώς το πλαίσιο των πιο πάνω Αρχών πρέπει να διέπει και την συνεργασία των δύο παρατάξεων {Κουκοδήμου-Νταντάμη} στο επίπεδο αυτό της διοικητικής συνύπαρξης, με απώτερο σκοπό το γενικό όφελος.

Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένιωθα την ανάγκη της παραίτησης και της απομάκρυνσης, λόγω της βαριάς περιρρέουσας ατμόσφαιρας μέσα στην γενικότερη θολή εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος μας. Από τη μία η αξιέπαινη και αξιοπρεπής απόφαση παραίτησης του Νίκου Τσιαμπέρα από τη θέση του Προέδρου του ΟΠΠΑΠ, (όπως ο ίδιος με μεγάλη πληρότητα και τεκμηρίωση παραθέτει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση του) και από την άλλη, η μέχρι σήμερα σιωπή της διοίκησης απέναντι σε αυτούς τους ισχυρισμούς. Αυτό αποτέλεσε για εμένα το έναυσμα για την αυτονόητη επιλογή. Τον δρόμο της παραίτησης.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, παραιτούμαι από την θέση του Αντιπροέδρου του ΟΠΠΑΠ Κατερίνης και δεν θα προσφέρω πλέον τις υπηρεσίες μου από καμία θέση στην συνδιοίκηση του Δήμου Κατερίνης. Θα παραμείνω στη θέση του Αντιπροέδρου (ύστερα από την αποχώρηση του Προέδρου) έως το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου καλώ τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να προβεί στην άμεση αντικατάσταση μου.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον απελθόντα Πρόεδρο, τα μέλη του Δ. Σ. του ΟΠΠΑΠ και όλο το διοικητικό συμβούλιο και λοιπό προσωπικό του Οργανισμού, για την συνεργασία που είχαμε επ΄ ωφελεία του ΟΠΠΑΠ, όλο το χρονικό διάστημα της θητείας μου.

Με τιμή

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ