Τουλάχιστον δύο νεκροί και έξι τραυματίες από την έκρηξη στη Μαδρίτη

486

Στις πρώτες εικόνες που μεταφέρθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης φαίνεται ότι από την έκρηξη και το ωστικό κύμα επλήγησαν αρκετά κτήρια καθώς οι δρόμοι έχουν γεμίσει συντρίμμια.

Τα πρώτα στοιχεία “μιλούν” για έκρηξη από φυσικό αέριο, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του ντόπιου καναλιού La Sexta, υπάρχουν δύο νεκροί και έξι τραυματίες, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Την είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και ο δήμαρχος της Μαδρίτης.

Ένας ντόπιος δημοσιογράφος είπε ότι μια “φοβερή” έκρηξη έλαβε χώρα στο Calle Toledo, έναν δρόμο σε μια περιοχή, μόλις ένα χιλιόμετρο από την Πουέρτα ντελ Σολ, ένα από τα τουριστικότερα σημεία, στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Οκτώ πληρώματα πυροσβεστών έχουν αποσταλεί στην περιοχή, σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό site TeleMadrid.

Ένα σχολείο αναφέρεται ότι υπέστη σοβαρή ζημιά από την έκρηξη και ο καπνός που φαίνεται σε βίντεο λέγεται ότι προέρχεται από ένα γηροκομείο δίπλα στο κτήριο όπου έγινε η έκρηξη.

Εκτός από το κτήριο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, το οποίο φαίνεται να έχει καταστραφεί, ακόμα τρία κτήρια έχουν υποστεί ζημιές.

Περίοικοι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ηλικιωμένων από το γηροκομείο, απομακρύνονται από την περιοχή, με την αστυνομία να συμβουλεύει τους ανθρώπους να φύγουν σε περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω εκρήξεις.