Θανάσης Λιακόπουλος : Είναι ασφαλές το κτήριο που μεταφέρατε τη Δημοτική  Αστυνομία ή όχι; Κινδυνεύουν ζωές;

246

Την τελευταία περίοδο ένα παράξενο θέμα έχει προκύψει στον Δήμο της Κατερίνης. Ενώ ο δήμος έχει έμπειρους αντιδημάρχους, με γνώση στα τεχνικά θέματα, όπως ο καθ’ ύλην αρμόδιος Κώστας Φιλοκώστας αλλά και ο αναπληρωτής δημάρχου αντιδήμαρχος Γιώργος Νταντάμης, την επικαιρότητα απασχολεί μία εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία:

– Η διοίκηση του Δήμου έχει μεταφέρει τη Δημοτική Αστυνομία στο κτήριο της παλιάς Πυροσβεστικής, για το οποίο υπάρχει η καταγγελία ότι έχει στατική ανεπάρκεια

Το θέμα αυτό ανέδειξε μερίδα των τοπικών ΜΜΕ, αλλά γρήγορα για το θέμα τοποθετήθηκε τόσο ο βουλευτής και πρώην δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης, ενώ η υπόθεση έφτασε στην εισαγγελία από τον πολιτευτή κ. Παντελή Τσιακίρη. Το θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά επίσημη απάντηση για το αν το κτήριο έχει στατική επάρκεια δεν δόθηκε. Έχουν γραφτεί και ειπωθεί πάρα πολλά και από τις δύο μεριές, όμως εμείς θέλουμε να μείνουμε στην ουσία, αυτή που αφορά τους συνδημότες μας:

  • Μεταφέρθηκε ή όχι η Δημοτική Αστυνομία σε κτήριο με στατική ανεπάρκεια;
  • Υπήρχε ή όχι η σχετική μελέτη από το 2007, όπως λέει ο κ. Χιονίδης;

Θα είμαστε οι πρώτοι που θα χαρούμε αν όλοι οι καταγγέλοντες κάνουν λάθος, μιας και σε αυτή την περίπτωση θα αποδειχθεί ότι δεν ρισκάρονται ανθρώπινες ζωές, το ύψιστο σε αυτή την υπόθεση.

Σε περίπτωση όμως που αποδειχθεί ότι όντως υπάρχει ατόπημα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Σε περίπτωση ατοπήματος, πόσο γρήγορα θα απομακρυνθούν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας από το κτήριο, αν αυτό όντως είναι ακατάλληλο;

Τι απαντάτε συγκεκριμένα; Οι δημότες δικαιούνται ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι μισόλογα ή αναφορές στο παρελθόν.

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»