“Τροφή” για σκέψη

296

Του Ηλία Χρυσικού*

Με πολύ ταπεινότητα – όσο μου επιτρέπεται, στέλνω μήνυμα – καμπανάκι σε όλους τους αυτοδιοικητικούς, ότι : “ενεργώντας με αλαζονεία και έπαρση, δεν έφτασε κανείς στον προορισμό του“.

Αναφέρομαι κυρίως σε αυτούς που “ασχολούνται” με την πολιτική, κυρίως αυτοδιοικητικούς, που γεμίζουν και αδειάζουν τα πνευμόνια τους γεμάτο αλαζονεία, έπαρση και υπεροψία.

Απλά, θέλω να γνωρίζουν, ότι η ζωή είναι ένας κύκλος και καλό θα είναι να “βουτάνε” την γλώσσα τους στο μυαλό, πριν μιλήσουν, ή πάρουν κάποια σημαντική απόφαση.

Σ΄ ένα γρήγορο πέρασμα από το μυαλό μου, σκέφτομαι ότι όλο και περισσότερο οι ανωτέρω δεν χρησιμοποιούν την λογική.

Οι συγκροτημένοι και ώριμοι άνθρωποι, -που διοικούν-, δεν φτάνουν ποτέ στο άλλο άκρο. Θα πρέπει μετά από την πολλή σκέψη, να προσπαθούν και να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να μειωθούν οι παράπλευρες απώλειες.

Να βάζουν το μυαλό τους να “δουλέψει” και να σκεφτούν όλες τις πιθανότητες του καλού και του κακού. Δυστυχώς είναι ένα πολύπλοκο πράγμα, το πώς παίρνεις τις αποφάσεις, αλλά και το πώς θα τις αντιμετωπίζεις.

“Τροφή για σκέψη” λοιπόν…

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr