Λιακόπουλος: Ο Νίκος Τσιαμπέρας καταγγέλλει αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης – Θα απαντήσετε ή «πέρα βρέχει»;

271

Η χρονιά ξεκίνησε με τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσιαμπέρα που εξελέγη με τον συνδυασμό «Εκκίνηση» να προβαίνει σε πολύ σοβαρές καταγγελίες. Αυτά τα προβλήματα και ερωτήματα τα θέσαμε και εμείς ως συνδυασμός με τις δεκάδες μας παρεμβάσεις εδώ και 16 μήνες, αλλά η δημοτική αρχή τηρούσε σιγή ιχθύος. Πλέον όμως με όλα όσα έφερε στο προσκήνιο και πάλι ο κ. Τσιαμπέρας είναι θέματα που ζητούν επιτακτικά απαντήσεις.

 

Ο δημοτικός συνδυασμός των κ.κ. Κώστα Κουκοδήμου και Γιώργου Νταντάμη καταγγέλεται (και) από τον δικό τους δημοτικό σύμβουλο για σωρεία βαρύτατων ατοπημάτων. Την ώρα που η υγεία και η οικονομική κατάσταση των συνδημοτών μας κλυδωνίζεται, ο δήμαρχος και ο αναπληρωτής δημάρχου εμφανίζονται από τον δικό τους συνεργάτη και εξ’ απορρήτων τους να κάνουν μεταξύ άλλων τα εξής:

 

Αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης.

 

Η κατηγορία αυτή περιγράφει έναν δήμο όπου αντί να αναζητηθούν οι καλύτερες λύσεις και τιμές για τις ανάγκες του δήμου, αυτές ανατίθενται με αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης, αγνοώντας άλλους επαγγελματίες του δήμου και του νομού μας. Είναι αλήθεια κάτι τέτοιο; Το θέμα είχαμε αναδείξει και εμείς στο παρελθόν, όμως πλέον έχουμε επίσημη τοποθέτηση από μέλος του δημοτικού συνδυασμού «Εκκίνηση», που περιλαμβάνει και τον κ. Νταντάμη μαζί με την ομάδα του.

 

Αν θέλουν οι διοικούντες τον δήμο να είναι σωστοί με τους συνδημότες τους, θα πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να απαντήσουν τόσο στον δημοτικό τους σύμβουλο, όσο και στην κοινωνία που απορεί για το πώς μπορεί να μας μιλάει για χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος μία διοίκηση που δίνει αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα των μελών της (και χθες μιλήσαμε ξανά για το μεγάλο ερωτηματικό με τις νεοσύστατες ΙΚΕ, που παίρνουν ένα πολύ μεγάλο μέρος των δημοτικών προμηθειών».

 

Είναι αλήθεια; Οι δημότες της Κατερίνης δικαιούνται να ξέρουν.

 

Κύριε Κουκοδήμο, κύριε Νταντάμη, δεν μπορείτε άλλο να σας ρωτάμε και να απαντάτε με επιθέσεις γεμάτες ανακρίβειες, για να αποπροσανατολίσετε τους δημότες του δήμου Κατερίνης.

 

Ρωτήσαμε δεκάδες φορές και δεν μας απαντήσατε. Τώρα ο Νίκος Τσιαμπέρας κατήγγειλε επίσημα ότι υπάρχουν «αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης».

 

Τι απαντάτε συγκεκριμένα; Πότε θα κάνετε δημόσιο απολογισμό προς τους δημότες;

 

Περιμένουμε απαντήσεις και όχι άλλο την τακτική του «πέρα βρέχει».

 

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»