Κ. Μητσοτάκης: Θα κρατήσουμε το πρόστιμο για τις επόμενες 10 ημέρες εκεί που είναι σήμερα

356

Στα 300 ευρώ θα παραμείνει, τελικά, το πρόστιμο για όσους παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Αυτό σημείωσε ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της τριτολογίας του στη Βουλή, κάνοντας λόγο για μία ένδειξη καλής θέλησης και εμπιστοσύνης από την πλευρά της Πολιτείας.

“Το πρόβλημα αυτής της πανδημίας δεν είναι ότι τιμωρούμε τον εαυτό μας. Είμαστε σε μία περίπτωση που μία συμπεριφορά, η οποία δεν συνάδει με αυτό που έχουν υποδείξει οι ειδικοί μπορεί να μην έχει καμία απολύτως επίπτωση για το ίδιο το άτομο, γιατί μπορεί να είναι ασυμπτωματικό, αλλά μπορεί να έχει τραγικές επιπτώσεις για τους γύρω του, τους συγγενείς του. Για ανθρώπους που δεν γνωρίζει. Κάνουμε μία κίνηση να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε από τους πολίτες τη συμμόρφωση με γνώμονα τη λογική και τη συλλογική ευθύνη και όχι τον φόβο του προστίμου. Θα κρατήσουμε το πρόστιμο για τις επόμενες 10 ημέρες εκεί που είναι σήμερα και θα αξιολογήσουμε μετά το τι πρέπει να γίνει”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έβαλε, εκ νέου, τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

“Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, στο τέλος της τετραετίας, θα θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού το έργο μας και είτε ο ελληνικός λαός θα μας επιβραβεύσει, είτε θα επιβραβεύσει κάποιον άλλον. Έτσι λειτουργούν οι συντεταγμένες δημοκρατίες”, τόνισε.