Ιδρύεται νέο σώμα της αστυνομίας τώρα και για τα ΜΜΜ

277

Την ίδρυση νέου σώματος της αστυνομίας για τα ΜΜΜ, μετά από αυτό για τα Πανεπιστήμια, ανακοίνωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Ακόμα ένα ειδικό σώμα σε αυτά που υπάρχουν ήδη στην αστυνομία, θα προστεθεί το επόμενο διάστημα, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών φιλοξενήθηκε την Παρασκευή το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια και προανήγγειλε την ίδρυσή του, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Λέμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της ελληνικής αστυνομίας που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο όλου του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής. Ένα σώμα που θα έχει στη δικαιοδοσία του τον έλεγχο και την ασφάλεια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στο μετρό, θα δώσει τη λύση που περιμένουμε. Άλλωστε είναι κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και είναι ευθύνη της πολιτείας να υπάρχει νόμος και τάξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής.

Συμπλήρωσε ότι το θέμα έχει ήδη συζητηθεί με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στόχος είναι το σώμα αυτό να δημιουργηθεί εντός του έτους. «Μέχρι τότε τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλους τους σταθμούς θα αυξηθούν», κατέληξε.

Το περιστατικό του ξυλοδαρμού

Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες που καταγράφηκαν προχθές στο μετρό της Ομόνοιας σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα περιστατικό μη ανεκτό. «Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε τον χώρο που βρισκόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά.